Thomas Kroeger Creates A Holiday Home Inside An Old German Cowshed

0
1962

This 19th century barn in rural Germany has been remodelled into a vacation property and guest residence, connected by a large open hall featuring a network of original wooden trusses .

German barn conversion by Thomas Kröger

Berlin studio Thomas Kroeger Architekt was commissioned to convert 1 half of this 140-yr-old barn in Uckermark – a little village north of Berlin – into a vacation residence and guest annex.

German barn conversion by Thomas Kröger

The focal point of the Lanhaus (Nation Residence) renovation is a big hall that occupies the double height of the former barn. Rotten beams and the derelict property of the former owner had been stripped away and a series of tall arched openings were punched through the facade. These feature big wooden doors that can be folded back to connect the central area with an orchard.

German barn conversion by Thomas Kröger

Wooden beams and columns were left exposed by way of the core of the developing to reveal the “inherent elegance of the crude trusses”.

German barn conversion by Thomas Kröger

“Following the conversion it shouldn’t naturally search like a holiday home, but rather hold it really is visual appeal like a barn,” said the architects. “The big difference to the framework on the street side is barely readable.”


Relevant story: Old French barn converted into printmaker’s studio by Modal Architecture


German barn conversion by Thomas Kröger

An oversized red brick fireplace with integrated seating rises from one side of the paved courtyard. Two benches are set into niches inside the wide hearth to permit the area to be utilized for the duration of the winter months.

German barn conversion by Thomas Kröger

“The property is developed so that the wonderful hall is unheated and is surrounded by an enclosed and heated body of rooms,” stated the architect. “So for cold seasons only the smaller sized and far more sociable places of the residence can be utilised, like birds’ nests.”

German barn conversion by Thomas Kröger

The household vacation property sits on one particular side of the hall, even though a guest annex sits behind the fireplace on the other. Wooden steps lead from both side of the space into two elevated living spaces.

German barn conversion by Thomas Kröger

A glass wall fronts an open-prepare lounge and dining location for the family property, while a timber wall gives privacy for a guest annex.

German barn conversion by Thomas Kröger

A closet for footwear and coats, and a kitchen pantry are found in the base of the stage-like platform of the family members residence.

German barn conversion by Thomas Kröger

Inside, a wooden pyramid constructed above the residing space frames a skylight and generates a “a lot more personal and protected environment” for the double-height room. The slatted style of this pyramid-shaped hood also allows light into the stairwell and upper floor bathroom.

German barn conversion by Thomas Kröger

“In order to accomplish a scaled and intimate space Thomas came along with this wooden pyramid, which filters the light and hides the direct see on to the technical skylights,” explained the studio.

German barn conversion by Thomas Kröger

A white staircase prospects to to the upper floor the place three bedrooms, bathrooms and scientific studies that are spread around the edge of the courtyard. A linking corridor has glazed walls that overlook the atrium.

German barn conversion by Thomas Kröger

Blue and white tiles cover the floors of the bathrooms to develop a floral motif, although a mirror fitted into an arched opening reflects light from the skylight over the living region.

German barn conversion by Thomas Kröger

On the other side of the building, the self-contained annex has its own entrance in the brick gable and is separated from the upper parts of the household property.

German barn conversion by Thomas Kröger

A living and dining region are positioned on the ground floor although two bedrooms and a bathroom occupy the upper floor. The perforated brickwork of the chimney breast screens the linking corridor from the loved ones residence.

Photography is by Thomas Heimann.


Undertaking credits:

Architect: TKA Thomas Kröger Architekt
Layout Group: Thomas Kröger, Laura Becqueriaux

German barn conversion by Thomas KrögerGround floor strategy German barn conversion by Thomas KrögerVery first floor strategy German barn conversion by Thomas KrögerPart one particular German barn conversion by Thomas KrögerPart two Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here