Nan Arquitectos Selects Pale Palette To Relax Visitors At SanaSana Physiotherapy Centre

0
2190

Nan Arquitectos has utilized a muted materials and colour palette to evoke emotions of peace and calm at this combined physiotherapy and elegance centre in northwest Spain .

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

SanaSana Physiotherapy and Elegance Centre relocated to a larger website in the industrial town of O Porriño to preserve up with its expanding company.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

Within the new area, Spanish studio Nan Arquitectos designed six cabins for physiotherapy treatments and included a studio for pilates. The creating also houses a modifying space, an workplace, a bathroom, a beauty therapy area and a utility area.


Relevant story: Nendo’s Attractiveness Library presents natural cosmetics on bookshelves


To complement the comforting remedies accessible, the architects stored the space bare by utilizing a easy materials and colour palette of white paint and pale wood across the interior. A equivalent pared-back aesthetic was used to develop a calming atmosphere at a pharmacy in Japan and spa in Switzerland.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

“The predominant colours are natural wood colour, neutral white walls and neutral grey floor,” Wenceslao Lopez of Nan Arquitectos informed Dezeen. “We chose these colours to enhance the contrast of the wood and give warmth.”

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

The interior also functions exposed brick walls and steel piping, which runs along the white-washed ceilings. A Pirelli rubber floor patterned with raised circles runs throughout the creating.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

A staggered corridor divides the centre into two, making waiting locations outdoors the workplace at the entrance, and in among the modifying rooms and pilates studio in direction of the back.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

Panels of frosted glass and wooden doors hide a row of remedy rooms that line one particular side of the corridor. Windowless physiotherapy rooms, which are lit by fluorescent tubing, serve to produce a feeling of isolation and privacy.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

“We experimented with via design and style to convert the ‘booths’ in a appropriate area for appropriate treatment method,” Alberto F Reiriz of Nan Arquitectos extra. “As it is a physiotherapy centre, we tried to make the enclosed spaces quiet, where consumers can loosen up. We believe we acquired this feeling by way of materials and the light utilized.”

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

The studio for pilates and other fitness center-related activities retains the identical minimum decor, but with extra pine wood flooring and a window that requires up the bulk of 1 wall to allow in organic light.

Physiotherapy centre by Nano Arquitectos

Corrugated and perforated aluminium panels covers the street-facing facade, so the creating appears translucent for the duration of daylight and emits a soft glow at night.

Photography is by Iván Casal Nieto.


Project credits:

Style: NAN Arquitectos
Staff: Vicente Pillado, Wenceslao Lopez, Alberto F Reiriz
Tools: Nancontract

Physiotherapy centre by Nano ArquitectosGround floor plan Physiotherapy centre by Nano ArquitectosArea a single Physiotherapy centre by Nano ArquitectosSegment two

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here