Maibara House By Alts Design Office Combines A Windowless Block And A Small Garden Pavilion

0
1623

This household residence in Shiga, Japan, is made up of two structures – a basic two-storey block set on a patio, and a little timber pavilion that opens out to a landscaped garden (+ slideshow).

Maibara house by Alts Design Office

Designed by nearby studio Alts Design Workplace, Maibara Residence was developed to offer you its residents some spaces that are entirely private, and some that enable them to chat to their neighbours.

Maibara house by Alts Design Office

The biggest section of the 124-square-metre developing is positioned on the northern side of the site. Coated externally with a textured white render, it presents a blank windowless wall to the street.

Maibara house by Alts Design Office

To the south, a corridor connects this block to the small pavilion-like structure, which functions as a communal living room. As opposed to its neighbour, its facade can be fully opened up, making it possible for passersby to see any routines taking spot within.

Maibara house by Alts Design Office

“The consumer hoped for an open area, but also necessary privacy,” explained architects Sumiou Mizumoto and Yoshitaka Kuga, whose earlier tasks incorporate a property with a secluded backyard passage and an apartment exactly where storage takes the location of walls.

Maibara house by Alts Design Office

“The first a single is a privacy-minded home, that gives excess weight to the wellbeing of the family members” they mentioned. “The 2nd one has public aspects, just like a park exactly where anyone can pop in.”


Connected story: FT Architects’ four Columns house characteristics a standard timber frame and minimum interior


The contrast between the blocks is emphasised by a wooden fence that divides the web site into two plots. A landscaped garden featuring grassy mounds and a snaking pathway gives the setting for the open living room, although the other side is paved to develop a driveway.

Maibara house by Alts Design Office

“Every building is completely diverse by nature, but they connect to each and every other gently,” said the architects.

“We didn’t place two diverse hopes in one space due to the fact it could effectively vanish every single one’s nature,” they added. “But we separated off two spaces daringly and took benefit of every to make attractive spaces.”

Maibara house by Alts Design Office

Both blocks have mono-pitched roofs, but these slope in different directions.

Nearly all of the windows from the two-storey block encounter in direction of the garden, while the living room has a glazed facade that slides open, as well as rear windows that run along the prime and bottom of the wall.

Maibara house by Alts Design Office

The house’s primary entrance is found on the north side of the building. Inside, a kitchen and dining room is on the left, and a master bedroom and bathroom are on the right.

Maibara house by Alts Design Office

A pointed doorway marks the threshold of the residing space, and a wooden staircase leads up to the children’s space and guest bedroom on the floor above.

Maibara house by Alts Design Office

Mizumoto and Kuga founded their Shiga-primarily based studio in 2012. Other completed projects by the pair incorporate a residence with residence-shaped doorways and a black house with a timber-lined balcony.

Photography is by Yuta Yamada.

Maibara house by Alts Design OfficeGround floor plan – click for larger image Maibara house by Alts Design OfficeFirst floor program – click for larger image Maibara house by Alts Design OfficeSegment – click for more substantial image


Associated story: Property in a auto park by Alts Design and style Workplace hides a covered passage behind its walls

House in a car park by Alts Design Office&ltbr /&gt hides a covered passage behind its walls

Relevant movie: Optical Glass Residence by Hiroshi Nakamura &amp NAP

A tree-filled courtyard is glimpsed by means of the shimmering glass-brick facade of this house in Hiroshima, developed by Japanese architect Hiroshi Nakamura. Greater edition + story »

A lot more homes in Japan:

Pin it

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here