Irregular Gables Give A Jagged Roofline To Chae-Pereira’s Gwangmyeong Upcycle Art Center

0
1840

Seoul studio Chae-Pereira Architects has additional a greenhouse-like educational facility clad in translucent plastic panels to an arts centre in the South Korean city of Gwangmyeong .

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

The Gwangmyeong Upcycle Art Center is a facility operated by the Korean Ministry of Culture, Sports activities and Tourism, which supports artists in the suburb south of Seoul.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

Chae-Pereira Architects was asked to oversee the renovation of an abandoned developing into a room housing a gallery, a small theatre, artists residences and a restaurant, as effectively as constructing a new educational facility nearby.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

The internet site for the arts centre is portion of a energy plant complicated exactly where waste is incinerated to produce electrical energy, and is adjacent to a former gold and silver mine that closed in the 1970s.

The architects borrowed from the industrial aesthetic of the surrounding infrastructure when establishing their strategies for the buildings, which aim to promote interaction among resident artists and the public.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

“Both renovation and extension are conceived to let informal interaction in between site visitors, artists and students, by means of the use of an open diffuse spatiality and lightweight translucent resources,” explained architect Laurent Pereira, whose previous projects consist of a knot-shaped museum developing.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

Renovations to the current creating focused on creating the open internal concrete floor slabs better suited to their new perform by introducing partitions manufactured from glass and extruded polycarbonate sheets.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

The steel frame and ducting were left exposed and painted in a uniform shade of dark grey to emphasise the building’s industrial heritage.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

The new addition to the campus, which is called the Eco Edu Center, gives spaces for the public to attend lectures, meeting and workshops.


Associated story: Knot-shaped museum by Chae Pereira Architects honours Korean artist Chang Ucchin


Its ground floor homes a multipurpose space, a workshop space and storage, with three classrooms located on the level over.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

To preserve inside of the project’s constrained spending budget, the building comprises a simple steel frame infilled with polycarbonate panels.

“The new schooling creating was conceived as a reduced price range, massive green home, which would have classroom boxes,” said Pereira.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

“This light-weight, fast and low-cost development technique permitted to add a massive room that wouldn’t be functionally fixed to the standard classrooms and relate to the industrial culture of the city of Gwangmyeong,” he added.

The zigzagging roof profile echoes the angular type of the arts centre and displays the different widths of the internal spaces. The resulting angular ceilings boost the spacious truly feel and permit plenty of natural light to filter into the constructing.

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent Pereira

“For each tasks the use of raw development elements and the blunt simplicity of the steel construction and translucent plastic is not only a way to accomplish the building in time and spending budget, but also connected to the idea of a space of cultural manufacturing, freedom of schooling and relations – rather than a spot of art consumption and institutional authority,” concluded the architect.

Photography is by Thierry Sauvage.


Project credits:

Architect: Style Chae-Pereira Architects
Architects of record: Ismore Architects, Yudam Architecs
Structural consultant: Elec Mech
Executive director/cultural regeneration task team: Suzy Jin Kang

Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent PereiraInternet site strategy Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent PereiraGround floor program Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent PereiraFirst floor plan Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent PereiraRoof strategy Gwangmyeong Upcycle Art Center by Laurent PereiraSegment Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here