Stone Residence By Doojin Hwang Stands Among Citrus Trees On Jeju Island

0
1325

Seoul studio Doojin Hwang Architects has completed a stone house with a bowed roof for a citrus farm on the South Korean island of Jeju .

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

Residence in Bomok is a reinforced concrete construction faced with pale grey stone, but stands on a platform constructed using the volcanic rock that several of Jeju’s buildings are constructed from.

The creating is positioned a few hundred metres inland from Bomok cove on the south shore of the island, and orange groves sprawl out from the sides of the site.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

A modest stone reservoir on the site presented Doojin Hwang with the beginning level for the design and style, which comprises a series of stone cubes connected by a curving roof.

This bowed roof references the island’s traditional residences. Kengo Kuma gave a similar kind to a cluster of art villas covered in volcanic rubble, and also it characteristics on a renovated 100-12 months-outdated farmhouse on the island by Z Lab.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

The smooth stone structures rise over the rough rock base – a kind of volcanic stone used to shield houses and exposed roads on the island’s wind-swept coastline. Matching stone walls and boulders surround the home and orchards.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

“There was a modest stone cube on the web site, a water reservoir,” explained Hwang. “We created a few a lot more cubes, each and every housing rooms and spaces, connected by a gently sloping roof, inspired by classic Jeju architecture.”

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

“The slopes and wrinkles of the terrain, rocks and trees scattered around the web site, all turn out to be elements of the residence,” he added.


Associated story: Volcanic stone structures pump fresh water from the sea surrounding a South Korean island


The primary living spaces and bedrooms are found across the ground degree of the developing, whilst a tea room and a deck occupy a small upper storey.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

Glass walls described by the architect as “porosity valves” can be drawn or shut to expose or shelter the bridging portion of the home, dependent on the weather.

“A home in Korea requirements to reply to the shifting weather,” explained the architect. “The interior becomes the exterior and vice versa.”

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

Exactly where the curving roofline and straight walls intersect, the material alterations from grey stone to white plaster.

Wooden furniture is created into the walls and a series of platforms generate a split-degree living area.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

“The exterior material of the cubes gets a part of the interior, with the space in amongst filled with white walls and created-in furniture,” stated Hwang.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

This attribute is based on a hanok – a identify for traditional Korean housing that displays the neighborhood climate and landscape, in this case curving rooflines and volcanic stone walls.

Residence in Bomok by Doojin Hwang architects

“The all round layout has a strong touch of a hanok, if not in style but in spirit,” mentioned the architect. “Spatial flexibility, alterations in floor levels to accommodate each stand-up and floor seating arrangements, cubes conceived as independent yet connected rooms, are such examples.”

Photography is by Yongkwan Kim.


Undertaking credits:

Architect: Doojin Hwang (Doojin Hwang Architects)
Design staff: Sohyun Jeon
Client: Yusik Cho, Jinyoung Jung
Structure: EUN Structural Engineers
Mechanical: BOW Technologies Corporation
Electrical: HANSUNG Engineering

Residence in Bomok by Doojin Hwang architectsInternet site prepare Residence in Bomok by Doojin Hwang architectsGround floor prepare Residence in Bomok by Doojin Hwang architectsFirst floor plan Residence in Bomok by Doojin Hwang architectsSegment

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here