Rue Space’s Casa #20 Features A Four-tiered Facade Of Translucent Glass

0
1899

Each area of this townhouse in Spain is a separate block with a translucent frontage, which together develop a stepped facade that glows following dark .

Casa #20 by RUE Architects

Nearby firm Rue Space slotted the house into a six-metre-broad gap amongst the get together walls of two current structures in Cintruénigo, a town in the wine-producing region of Navarra.


Relevant story: SAU Taller de Arquitectura’s Casa Migdia characteristics sliding screens and a moveable wall


Casa #20 by RUE Architects

Named Casa #20, the new residence incorporates some of the remnants of an ancient house that after stood on the internet site, including its stone effectively.

Casa #20 by RUE Architects

Each of the blocks that make up the creating is fronted with U-glass – a translucent glass that is set up in narrow vertical panes. The blocks are arranged about a white staircase that rises up through the centre of the plan.

Casa #20 by RUE Architects

Alternating among street- and garden-facing facades, the rooms are all set at different heights. The glazed walls ensure every area is filled with as a lot daylight as achievable.

Casa #20 by RUE Architects

Outdoor terraces are formed behind the parapet walls, even though a small yard separates the home from a guest annex with a rooftop swimming pool.

Casa #20 by RUE Architects

“The stepping facade and the yard enables the entrance of sunlight in the course of most of the day, making distinct terraces alongside every single space,” explained the architects. “The oblique alignment of these terraces aids to remedy the irregular form of the plot.”

Casa #20 by RUE Architects

Two reinforced concrete frames inserted amongst the neighbouring structures bear the excess weight of the buildings’ concrete floor slabs.

Casa #20 by RUE Architects

Within, a layer of microcement applied above the slab forms a smooth flooring for each level, whilst the underside of the concrete was left exposed to give an unfinished appearance to the ceilings. The walls are covered in a combination of white ridged brick and painted plasterboard.

Casa #20 by RUE Architects

The main entrance is set behind a wide garage door produced from perforated stainless steel. A doorway at the back of the garage opens into a vivid white kitchen.

Casa #20 by RUE Architects

Glazed doors offer entry to the little patio to the rear of the constructing and guest annex beyond. A white spiral staircase prospects to the rooftop pool, which is shielded from onlookers by two tall white-tiled walls.

Casa #20 by RUE Architects

Inside the main home, the staircase prospects down into a basement lounge and utility space brightened by a lightwell, and up to a second sitting area and three bedrooms arranged on alternate sides of the stair.

Casa #20 by RUE Architects

“The stairs assume the function of a vertical corridor, with no require for landings or hallways,” explained the architects. “The rooms are disposed according to a privacy gradient.”

Casa #20 by RUE Architects

Mottled brown doors give privacy to bathrooms that are situated close to the open stairwell, whilst bedrooms only separated from the floor program by translucent walls are granted privacy by soft white curtains.

Casa #20 by RUE Architects

The three bedrooms have wedge-shaped terraces, although a large glass-fronted terrace occupies the uppermost level.

Casa #20 by RUE Architects

Photography is by Aitor Estévez.


Venture credits:

Rue Area: Raul Montero, Emilio Pardo
Price range architect: Pedro Legarreta
Collaborator: Laura Montero
Framework calculation: GB Ingeniería
Installations design: L’Sol

Casa #20 by RUE ArchitectsWeb site prepare Casa #20 by RUE ArchitectsFloor programs Casa #20 by RUE ArchitectsArea Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here