Riverside Concrete Pavilion By NE-AR Houses A Fireplace Inside A Twisted Column

0
1494

A pair of twisted concrete fins frame a fireplace at the centre of this pavilion, developed by German architecture workplace NE-AR as an extension to an holiday home in Argentina .

One Column House by NE-AR

NE—AR was asked to renovate and extend a house on the banks of a lake in Río Negro, a area set all around a tributary of the Amazon river in south Argentina.

One Column House by NE-AR

Created to get benefit of its scenic place, the concrete addition sits apart from the present residence, offering a residing space that opens out to the lake shore.

One Column House by NE-AR

Its most prominent feature is the curving concrete column that homes the hearth and channels smoke up through the roof, while also providing structural assistance for the roof slab. This component gave the building its identify, A single Column House.

One Column House by NE-AR

“1 Column Property researches on the a number of performances a column could achieve beyond its structural capability,” explained the layout group.


Related story: Casa 367 sits above the treetops of a hillside in Argentina


“First of all, it is an element that marks a central area by integrating in itself a fireplace, while articulating the program by organising the distinct functional spaces around it and orienting website-particular vistas.”

One Column House by NE-AR

The hollow column also characteristics a space to shop firewood, while pipes embedded within its curving walls help to funnel away rainwater – preventing it from dripping down into the fire.

One Column House by NE-AR

The pavilion spans the gap between the boundary walls of two neighbouring properties.

A pair of long glass walls can slide back from both side of the space onto patios, even though openings between the brickwork of the two end walls preserve the interior ventilated in warm weather.

One Column House by NE-AR

The patio facing the property is paved in red bricks laid in a zigzag formation. The one on the lake side is decked in lengths of timber.

One Column House by NE-AR

“The present house was lacking optimum spatial and practical distribution conditions that could fulfil the wants and the ways that the residence was utilised and skilled,” explained the architects.

“The property was sitting far away from the lake shore neglecting the most privileged views in the direction of the lake and its landscape.”

One Column House by NE-AR

The space is furnished with a wooden dining set and stools that can be moved among the interior and decked patio for versatility, even though a concrete plinth integrated into one finish of the construction is utilized as bench seating and for storage.

One Column House by NE-AR

One finish of the decked terrace cantilevers more than the uneven ground and connects to the white brickwork of the original house, which is made up of two big bedrooms and a bathroom.

Tall wooden bar stools stand along the edge of a cast-concrete breakfast bar that separates the kitchen from the open-prepare living spot.

One Column House by NE-AR

Photography is by Mike Mercau.


Project credits:

Layout: NE—AR Nixdorff Etchegorry
Architecture study: Luis Etchegorry, Lars Nixdorff
Collaborator: Marina Rodriguez
Executive architect: Arch. Sebastián Costanzi.
Structural engineer: Ing. Martin Saiz Urbana Saiquen
Construction: Sajoux Constructora
Visualisations: 3D Notos

One Column House by NE-ARWebsite plan One Column House by NE-ARFloor plan One Column House by NE-ARCross area One Column House by NE-ARProlonged area Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here