Parisian Nursery By Samuel Delmas Resembles A Pile Of Irregularly Stacked Boxes

0
1333

This Paris nursery by French architect Samuel Delmas looks like a pile of stacked boxes, featuring a facade of aluminium louvres and colourful enamelled glass .

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

Paris-primarily based A+ Samuel Delmas was commissioned by the nearby council to design and style the kindergarten for the Paris suburb of Asnières sur Seine.

It is named Stacked and Crossed Views, following the staggered arrangement of blocks that make up the constructing.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

There are four floors in complete, which have been staggered so that some overhang the facade and some are recessed back. This arrangement creates a series of balconies and terraces, which are fronted by glass balustrades.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

“The undertaking is installed on a tiny plot, leading to the stacking or superimposing of the volumes,” Delmas advised Dezeen.


Related story: Périphériques upgrades Paris plot with contrasting apartment blocks and a colourful kindergarten


“The deformed volume also provides outside spaces for each segment of the developing.”

Stacked-and-Crossed-Views-by-A-Samueldelmas-Architectes-Urbanistes_dezeen_468_2

“The task develops generous terraces on each floor,” added Delmas. “The wonderful roof terrace at the final level is a meeting area and perform area for the distinct age groups.”

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

The facades are totally glazed. In some areas the windows are screened by aluminium louvres, which help to shade the interior from the sun, while some glazing has been made opaque with a layer of colourful enamel.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

Panels of red, orange and yellow glass indicate the entrance to the building, which is sheltered beneath the cantilever of the 1st-floor block.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes Photograph by the architects

Inside, a huge lobby leads through to the principal staircase, offering access to the 3 storeys above and to a playground at the back of the constructing.

There is ample area for up to 60 kids to sleep in the constructing, with cots spread out across different floors.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

Coloured squares pattern the ceilings, walls and floors of each floor, acting as both decoration and acoustic mufflers. This theme is continued onto sections of the walls, as effectively as inbuilt furniture and architectural components.

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes

“This is a set of volumes that we produced to make the spaces feel various for children, so we worked on colour schemes,” mentioned Delmas. “They also operate as acoustic panels to increase the sound comfort for the youngsters.”

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas Architectes Photograph by the architects

Photography is by Julien Lanoo, except if otherwise specified.


Project credits:

Client: Ville d’Asnières sur Seine
Task management: A+ Samuel Delmas
Facade: Demathieu et Bard

Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesConcept diagram Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesGround floor prepare Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesFirst floor prepare Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesSecond floor plan Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesThird floor program Stacked and Crossed Views by A+ Samuel Delmas ArchitectesFourth floor program Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here