Note Design Studio Rejects White In Renovated Stockholm Apartment

0
1318

A brown cashmere coat, a pair of sand-coloured footwear and a piazza in Rome influenced Note Design Studio’s renovation of this 1930s loft apartment in Sweden.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

The renovation is the first residential venture by the Stockholm studio, which is far better identified for its furniture and homeware design and style, such as a selection of chairs for Spanish brand Sancal, and a curved steel clothing rail.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

Considering that its development in the 1930s, Casa Ljungdahl had undergone numerous renovations.

“When it was our turn to renew the apartment our very first stage was to simplify every little thing we felt was as well considerably, in terms of dimensions and resources,” said Note Design and style Studio. “The process was to create a relaxed, soft atmosphere and the primary interior attribute is a dark, lower-lying base line that runs like a unifying horizon via the complete apartment.”

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

Referencing pictures of a brown coat and some beige-coloured sports activities footwear, the studio opted for a soft colour palette.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

“The images had been our inspiration,” Note’s Susanna Wåhlin advised Dezeen. “They are obvious in the ambiance and the come to feel of the interior. The sandy tones are there, on the walls and some of the furnishings.”


Connected story: Sadie Snelson Architects converts London warehouse into photographer’s residence and studio


“The mix between a cashmere coat and a pair of sneakers is there in the handsome, but still fairly laid-back expression of the loft. The image of the plaza represents our search for a appear that would stand the check of time,” she added.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

All walls and ceilings are painted in apricot pink and sandy beige tones, although storage units and kitchen operate surfaces are a blue-grey colour.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

“Nothing at all in the apartment is white as our client’s wish was for us to design and style a homely, however representable interior,” said the designers. “We’ve aspired to reach a particular mood rather than a notion.”

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

Furnishings by the studio is utilized throughout the property, like a blue glass table for French organization La Possibility and POV candleholders for danish brand Menu.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

Steep niches are filled with deep drawers and shelves, framing the rooms and offering a nod to the building’s original architecture.


Relevant story: Note Design and style Studio utilizes desert colors in Stockholm bistro


An existing fireplace made up of a number of blocks of concrete was left in place in the residing region. A light-pink coloured staircase constructed from folded steel prospects to a mezzanine degree.

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

“The staircase is created of steel metal, and took quite some time to construct,” explained Wåhlin. “It looks easy and light but is in fact genuinely challenging and heavy. It leads up to a modest loft hovering over the dining area, and has the exact same pink tone as the walls and the ceiling, so as to search like it’s floating lightly upwards.”

Casa Ljungdahl by Note Design Studio

Even though this is Note’s initial residential project, the studio has previously made interiors for a restaurant in Stockholm and a shop for shoe brand Camper in Malmö.


Related story: Karin Matz leaves unfinished plaster walls in renovated Stockholm apartment

Karin Matz leaves unfinished plaster walls&ltbr /&gt in renovated Stockholm apartment

Crumbling brick and peeling plaster walls have been left exposed in the course of the renovation of this compact Stockholm apartment by Karen Matz (+ slideshow). A lot more »

Associated film: “There was all this potential but it was being held back by the architecture”

In this video interview, architect David Kohn explains how his studio transformed a neglected Barcelona apartment into World Interior of the Year 2013. Greater edition + story »

More loft apartments:

Pin it

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here