Nobuo Araki Creates Simple House With Overhanging Eaves On Japan’s Largest Plain

0
1903

A massive roof overhangs the walls of this basic wooden house on Japan’s Kanto Plain, giving residents shade for the duration of hot climate and shelter from rain showers .

House in Fukaya by Nobuo Araki

Architect Nobuo Araki and his Tokyo-primarily based studio The Archetype created the modest a single-storey residence for a couple and their daughter.

Its location on Japan’s largest location of flat land meant that the weather played an crucial component in the style.

House in Fukaya by Nobuo Araki

“This flat property stands in the middle of the northern Kanto Plain – an location that will get sizzling in the summer time, and windy and cold in the winter,” said the architect, whose past projects contain a fashion store in a repurposed swimming pool.

“Even though the site is inside commuting distance from the Tokyo metropolitan region, nature stays a strong presence.”

House in Fukaya by Nobuo Araki

Named House in Fukaya, the new property attributes a roof that extends beyond all 4 walls by just over a metre and a half.


Relevant story: Yuusuke Karasawa’s maze-like S Residence has an fully transparent facade


These overhanging eaves give the loved ones lots of sheltered outdoor room, but also shade the building from the harsh midday sun.

House in Fukaya by Nobuo Araki

“On our very first visit to the web site we were greeted by a sudden late afternoon shower and had to rush to shelter below the eaves of the property that previously stood there,” Araki explained.

“As a outcome of our check out, we started to feel of a welcoming architectural type that would co-exist with the surrounding natural atmosphere and gently embrace the lives of the family members.”

House in Fukaya by Nobuo Araki

A gentle slope makes it possible for rainwater to drain off the roof, but the incline is not visible. When standing in front of the house, it appears flat and incredibly thin.

A similar strategy was previously utilised by Suppose Design and style Office for a rural house close to Hiroshima and Naka Studio for an asymmetric home in a skiing village.

House in Fukaya by Nobuo Araki

“Like a huge tree under which the loved ones members can rest, the property embraces its inhabitants and gives a relaxed and cozy existence near to nature,” said Araki.

“The massive roof allows the property to be expanded in any direction as the loved ones grows or their lifestyle changes.”

House in Fukaya by Nobuo Araki

The walls of the property are clad with timber, and punctured by massive square openings that kind both doors and windows.

House in Fukaya by Nobuo Araki

Inside, the layout was stored as basic as attainable to help make the 90-square-metre room really feel as generous as feasible.

House in Fukaya by Nobuo Araki

Bathroom and washroom areas are clustered collectively to the left of the entrance.


Relevant material: see a lot more homes in Japan


A single bedroom is located on the opposite side – a large space that could be divided into two as the couple’s daughter will get older.

House in Fukaya by Nobuo Araki

The rest of the interior is open-plan, with a lounge in the middle, a dining space on one side, and a kitchen spot along the wall.

Photography is by Shimizu Ken.


Venture credits:

Architect: Nobuo Araki
Framework: G Design and style – Takeyuki Gaino
Facility consultants: SH – Koji Nagai, Shu Nagasawa
Lighting: On&ampOff – Shinji Yamaguchi
Standard contractor: Watanabetomi Corporation

House in Fukaya by Nobuo ArakiWeb site prepare House in Fukaya by Nobuo ArakiFloor strategy House in Fukaya by Nobuo ArakiSection Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here