Mountain View House Nestles Against A Hillside In The Austrian Alps

0
1469

Two property-shaped rooms venture out from the facade of this three-storey residence by SoNo Arhitekti, which nestles into a hillside close to an Austrian Alpine village .

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Named Mountain View Property, the family residence is located in shut vicinity to the Kitzbuehel skiing resort. Its place near the prime of the hill enables for impressive views, so the house was made to take advantage of this.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Slovenian studio SoNo Arhitekti conceived the developing as a cluster of smaller volumes – some that mimic the shapes of conventional Alpine cabins and some that are far more modern in type.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

This arrangement produced it easy to create whole walls of glazing in front of some of the rooms, giving residents panoramic views.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

“The residence takes distinct shapes depending on the viewer’s standpoint, due to the playful layout of the gable roofs that echo the shape of nearby mountain peaks,” said the architects.


Related story: Adore Architecture completes residence of two halves overlooking an Austrian valley


“Within the residing spaces and the master bedroom it feels like you are floating out into the distant landscape. The lowest degree is far more grounded and darker, but nonetheless followed with spectacular views.”

Mountain View House by SoNo Arhitekti

The property is framed by reinforced concrete and cross-laminated timber. “This allowed us to have a very spacious layout with no getting additional columns and beams,” the architects told Dezeen.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Externally, the two projecting house-shaped volumes are clad with prefabricated white cement panels. This allows them to stand out from the other walls of the creating, which are either clad with timber slats or left as exposed concrete.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Due to the steep slope of the hillside, the house’s entrance is located on the uppermost floor, along with the parking garage. Once inside, residents are directed in direction of a grand living area on the middle floor.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

An angular window is positioned in front of the window, even though boxy bookshelves form a see-via partition amongst the staircase and a corridor on the proper-hand side.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

The big living room, which has a lounge on 1 side and a dining spot and kitchen on the other, types the greatest of the two residence-shaped blocks. Its whole front wall is glazed and opens out to a generous balcony.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

The other volume is located on the opposite side of this floor and accommodates the master bedroom suite. It also opens out to a balcony, which wraps about the corner of the building to produce some privacy.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

“All in all, the house is planned so that is hidden away from neighbouring eyes and open only to the landscape or the sky,” explained SoNo Arhitekti.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Some of the walls on this level have been painted white but there are also a variety of concrete surfaces, as effectively as wooden walls and floors. But wooden surfaces dominate on the basement level below.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

“Interiors are modern, full of organic light and normal colors, with diverse combinations of components that produce a warm welcoming environment,” added the group.

Mountain View House by SoNo Arhitekti

Rooms on the lower level incorporate a celebration area – identified as a zilberstube – as properly as guest bedrooms, a fitness room and a wine cellar. Many of these rooms also open out to a hillside terrace.

Photography is by Matevž Paternoster.


Project credits:

Architecture workplace: SoNo arhitekti
Architects: Edvard Blažko, Marko Volk, Nina Tešanović, Nejc Batistič

Mountain View House by SoNo ArhitektiBasement floor prepare Mountain View House by SoNo ArhitektiGround floor prepare Mountain View House by SoNo ArhitektiInitial floor program Mountain View House by SoNo ArhitektiArea Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here