Silver House By Olivier Dwek Stands On The Forested Hillside Of The Greek Island Zante

0
1208

Stark white walls frame vistas of the Ionian Sea from a brilliant white home by Brussels-primarily based architect Olivier Dwek, which is perched above the coastline of Zante .

Silver House by Olivier Dwek, Greece

The island, made popular by Greek poet Homer in mythological tales the Iliad and the Odyssey, sits off the west coast of mainland Greece in the Ionian Sea and is well-known with visitors for its sandy beaches and deep blue waters.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

Dwek set about making an island property referred to as Silver Residence, with vibrant white walls that would contrast with the colour of the water and frame views of the sea.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

The design draws inspiration from the quote “Blue has no dimensions, it is beyond dimensions” by late French artist Yves Klein – acclaimed for his monochrome paintings. Dwek extra large sliding glass doors to the house to assist lessen the distinction between interior and exterior spaces.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

“Seen from the mainland, it [the island] surges out of the blue depths in an intense light, usually coiffed with a veil of clouds,” stated the architect. “So when the opportunity arose to develop a residence facing this spectacle, the selection was apparent.”


Associated story: Santorini Island retreat by Kapsimalis Architects characteristics rooftop and underground pools


“The subject would of program be the island, framed by the home. From the original sketches till its completion, the strategies were designed close to the view,” he extra. “Facing the Klein blue of the sea, the white rendering sparkles like the foam on the waves.”

Silver House by Olivier Dwek, Greece

Lounge, dining area, kitchen and bedrooms are all oriented towards the sea and connected by terraces on the windswept hillside.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

Walls act as windbreaks about the exposed terraces – a related impact developed by the concrete walls that surround a house in among the Greece’s Megara plain and the Gerania Mountains. Narrow slits among the concrete slabs here give glimpses of a surrounding olive grove.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

The corners of the sitting and dining rooms in Silver Home open onto these protected terraces in which a modest robust tree stands in a bed of gravel.

Silver House by Olivier Dwek, Greece

“In Greece, folks live in the sunshine,” explained Dwek. “Right here we also have to accommodate the wind off the sea, from which the house had to be sheltered, as it clings to the hillside.”

Silver House by Olivier Dwek, Greece

An infinity pool sprawls out in the direction of the shore at the front of the property and from particular angles its water appears as one with the sea, whilst a more gravelled courtyard is shielded towards the hillside.

Photography is by Serge Anton.

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here