Home in Matosinhos is a residential undertaking developed by nu.ma in 2016.

It is situated in Matosinhos, Portugal.

House in Matosinhos by nu.ma (1) House in Matosinhos by nu.ma (3) House in Matosinhos by nu.ma (6) House in Matosinhos by nu.ma (9) House in Matosinhos by nu.ma (13) House in Matosinhos by nu.ma (14) House in Matosinhos by nu.ma (15) House in Matosinhos by nu.ma (16) House in Matosinhos by nu.ma (17) House in Matosinhos by nu.ma (19) House in Matosinhos by nu.ma (20) House in Matosinhos by nu.ma (21) House in Matosinhos by nu.ma (22) House in Matosinhos by nu.ma (23) House in Matosinhos by nu.ma (24) House in Matosinhos by nu.ma (25) House in Matosinhos by nu.ma (26) House in Matosinhos by nu.ma (27) House in Matosinhos by nu.ma (28) House in Matosinhos by nu.ma (29)

Residence in Matosinhos by nu.ma:

“The web site

The whole lot, the place the home is inserted, have a non-typical shape, longitudinal and perpendicular to the street Nossa Senhora da Conceição, Matosinhos.

In a consolidated urban location, the surrounding buildings, are, in most of the situations, buildings with a ground floor and attic.

These constructions for their constructive time presents nonconventional height.

The urban density of this street presents buildings with distinct temporal qualities, and for that reason, with distinct constructive approaches, with various elevations, components, etc… a outcome of the development and evolution of this street.

Formal and practical constraints

It was essential to maintain the alignment of the residence with the present buildings in order to steer clear of formal irregularities in the street growth.

Regarding the volume, the property will be distributed in two floors (ground floor and 1st floor), which are dissimulated in the facade with horizontal lines to level some alignments with the surrounding buildings.

System

It is proposed a home with two floors.

The interior spatial distribution is separated by function and by floors. The social/ support area, at the ground-floor, is composed by the entrance hall, the toilet, the kitchen, the dining / residing room, the vertical entry to the 1st floor (stairs) and the garage.

Due to the longitudinal nature of the good deal, and the truth that it only detains two fronts for building, it was proposed an exterior yard at the center of the house to permit normal light to dining/living room and kitchen.

On the 1st floor, the personal region, is composed by the rooms and its toilets and a lounge / reading area. At this floor, the interior yard, gives some a lot more all-natural light to the interior rooms.”

Images by: ITS – Ivo Tavares Studio

HomeDSGN has obtained this undertaking from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their operate for publication.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here