Lukstudio Suspends Metal Wires To Look Like Drying Noodles At Chinese Restaurant

0
2531

Shanghai-based mostly Lukstudio has reinterpreted a classic Chinese food drying rack with a metal grid framework and hanging wires for a noodle bar in Changsha .

The Noodle Rack by Lukstudio

The Noodle Rack is situated on an outdoor buying promenade close to the Xiangjiang River in the capital city of Hunan Province.

The Noodle Rack by Lukstudio

Lukstudio’s intention was to create “journey of discovery” in the 50-square-metre space as a response to consumer LongXiaoBao’s brief to “change people’s expectations of a noodle joint.”

The Noodle Rack by Lukstudio

“We aimed to generate a subdued storefront with a hidden shock in the interiors,” studio founder Christina Luk informed Dezeen.

The Noodle Rack by Lukstudio

A series of reflective metal wires are suspended from the high ceiling of the dining location. In in between these loops, lighting hangs at varying levels – to develop the feeling of dining underneath a noodle rack.

The Noodle Rack by Lukstudio

The original walls are stripped down to the structural blocks and a rack-like metal grid structure sits in front, acting as a see-via box enclosing the dining spot.


Connected story: Thai noodle bar with a forest-like wooden canopy by Moko Architects


The structure also supports wooden show boxes, which are inserted at diverse factors and showcase meticulously chosen porcelains.

The Noodle Rack by Lukstudio

“Metal wires are employed to mimic the noodles simply because they are light and straightforward to form,” Luk informed Dezeen. “Their reflective top quality also adds to the ambient lighting with a feminine touch. They form a soft and valuable volume that contrasts visually with the rigid and raw metal frames.”

The Noodle Rack by Lukstudio

Lukstudio has defined two separate spaces – one for ordering and yet another as an inner dining spot – with different shades of ceramic flooring.

The Noodle Rack by Lukstudio

“As the project evolved and the programmes created, we became a lot more convinced with separating the restaurant into two zones for a greater spatial narrative,” explained Luk. “While the ordering spot is a quieter prelude, the dining spot is the place the lighting function reveals itself.”

The Noodle Rack by Lukstudio

Together with blackened sound wood panels, the ordering desk is lined with bamboo-cast concrete that also clads the exterior. “Bamboo was chosen for its Asian elegance,” Luk told Dezeen.

The Noodle Rack by Lukstudio

The rack extends out previous the facade, making a large opening like the hole-in-the-wall of kitsch takeaway eateries. Rusted steel panels frame the primary entrance.

The Noodle Rack by Lukstudio

Other noodle bar projects include an eatery with dining places inside slatted timber boxes and an exclusively ash interior that seems like it is made from balsa wood.

Photography is by Peter Dixie.


Venture credits:

Task staff: Christina Luk, Alba Beroiz Blazquez, Cai Jin Hong and Pao Yee Lim

The Noodle Rack by LukstudioFloor prepare The Noodle Rack by LukstudioArea

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here