London Atelier Reorganises Victorian House To Create Multi-level Apartment

0
1865

United kingdom studio London Atelier has updated the interior of a dilapidated terraced home, adding a new staircase, and a folding ladder for access to the roof .

Nossa Casa by London Atelier

London Atelier refurbished the top three floors of the five-storey house in Maida Vale, reconfiguring the internal spaces close to a central staircase to greater suit its new occupants.

Nossa Casa by London Atelier

“The undertaking involved complete removal of all internal aspects of the creating as it was originally in a quite poor state of restore,” said the studio, which named the project Nossa Casa.

Nossa Casa by London Atelier

The residence is accessed via an existing staircase from the building’s front door on the ground floor.

Nossa Casa by London Atelier

Upstairs, partition walls had been shifted and eliminated to produce an open-strategy kitchen, residing and dining room, and match 4 bedrooms and three bathrooms into the two amounts above.

Nossa Casa by London Atelier

An eclectic combine of furniture designs was picked for the living space, which also involves created-in storage units to maximise useable area.


Connected story: Carl Trenfield adds perforated timber all around the rooms and stairs of a London residence


Kitchen units were custom-developed by the studio and stainless-steel components have been included to give “a light industrial touch”.

Nossa Casa by London Atelier

“The new suspended ceiling above the kitchen attributes recessed lights and conceals the structural element essential for enabling the open program,” London Atelier said.

Nossa Casa by London Atelier

Tall thin radiators sit at every single side of the big windows that overlook the back of the property, even though a pair of huge sliding wooden panels separate the repositioned stair core from the principal residing area.

Nossa Casa by London Atelier

The new staircase winds up the centre of the constructing and is surrounded by a grey banister. Sections of the vertical wooden struts are extended up to develop increased barriers that are design to produce a smoother transition in between the diverse amounts.

Nossa Casa by London Atelier

The master bedroom with an en-suite bathroom and stroll-in wardrobe are discovered on the second degree, along with a smaller sized bedroom and a separate WC.

Nossa Casa by London Atelier

Two bedrooms are found on both side of the storey above, with a shared bathroom positioned opposite the staircase – all within the confines of the sloping roof.

Nossa Casa by London Atelier

At the leading of the creating, a custom-created ladder swings down from beneath a skylight to supply accessibility to a roof terrace.

Nossa Casa by London Atelier

Milled from sound aluminium using a pc numerically managed (CNC) machine, the ladder features hand-stitched leather grips and is developed so its treads are angled when folded away.

Nossa Casa by London Atelier

“It enables a lot of light via the rooflights and supplies discreet access to the roof garden,” said the studio.

Nossa Casa by London Atelier

A pale colour palette was employed during the interior, along with wooden flooring that is replaced with carpet on the stair treads.

Nossa Casa by London Atelier

The exterior of the terraced building was repaired and repainted to match the character of the current London stock brickwork and original Victorian information.

Nossa Casa by London Atelier

“The previous and the new sit side by side with each other and the house is offered a new lease of existence,” stated London Atelier.

Nossa Casa by London AtelierAxonometric diagram Nossa Casa by London AtelierFloor plans Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here