House In Nara By Keiichi Sugiyama Features A Raised Cedar Terrace

0
89

An elevated terrace stretches along one particular side of this narrow house in Nara, Japan, delivering the residents with glimpses into the neighbourhood (+ slideshow).

House in Nara by Keiichi Sugiyama

Property in Nara is slotted into a thin sloping plot in between a road and a neighbouring home to the west of the Nara Basin.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

The slender rectilinear volume by Kobe architect Keiichi Sugiyama measures 5 by 17 metres and is covered in a mixture of cedar wood and muted brown render.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

An previous masonry retaining wall was eliminated from the website to enhance views of the city and a close by reservoir. In its spot the architect developed a screened terrace. Open at both finish, it provides residences glimpses into the surrounding neighbourhood.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

The upper branches of a small tree protrude from the decking, which runs alongside a split-degree open-strategy residing room.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

“Soon after demolishing the old wall, I constructed a new brief retaining wall with a warm-hunting wooden display along the boundary, and scraped off the ground,” explained the architect. “I floated the deck making use of cedar scaffolding plates at the very same degree as the ground floor.”


Connected story: FT Architects’ 4 Columns house characteristics a conventional timber frame and minimum interior


Two bedrooms join the residing room at ground level, even though the master suite and a research are set on the very first floor. A garage is wedged beneath the residing room at the lowest point of the website.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

Timber floors and beams are left exposed across the interior, which requires on a comparable aesthetic to a home the architect created in suburban Kobe.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

The master bedroom and examine sit on either side of an atrium overlooking the split-degree living room and are connected by a lengthy corridor.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

This corridor is lit by floor-degree windows and a narrow rectangular skylight that safeguard the spot from currently being overlooked by neighbours.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

Wooden blinds can be drawn across openings in the walls of the bedroom and research to provide a degree of privacy from the communal spaces on the ground floor.

House in Nara by Keiichi Sugiyama

“By making the most of the slim web site, different scenes in a extended line are intoned comfortably by light and shade, lower and large, width and narrowness, opening and shutting,” explained the architect.

Photography is by Yoshiharu Matsumura.

House in Nara by Keiichi Sugiyama Diagram – click for more substantial image House in Nara by Keiichi Sugiyama Site prepare – click for more substantial picture House in Nara by Keiichi Sugiyama Basement prepare – click for more substantial picture House in Nara by Keiichi Sugiyama Ground floor plan – click for greater image House in Nara by Keiichi SugiyamaInitial floor plan – click for larger image House in Nara by Keiichi Sugiyama Segment – click for larger image


Associated story: Residence in Kobe by Keiichi Sugiyama

Associated movie: Optical Glass Property by Hiroshi Nakamura &amp NAP

A tree-filled courtyard is glimpsed via the shimmering glass-brick facade of this house in Hiroshima, created by Japanese architect Hiroshi Nakamura. Bigger edition + story »

Much more skinny houses:

Pin it |

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here