Gundry And Ducker's Slate House Is An Extension Clad With Hexagonal Tiles

0
1130

Hexagonal slate tiles cover this extension to a west London property designed by architects Christian Ducker and Tyeth Gundry to generate a vibrant and spacious new kitchen .

Slate House by Gundry and Ducker

London-based Gundry &amp Ducker extended the rear of the Victorian home in Kensal Rise, replacing a dark and narrow kitchen and bathroom with a large cooking and dining space that opens out to the garden.


Associated story: Studio 54 Architecture slots a tiny house in between two London buildings


“In the current arrangement of this home, the kitchen was based in a low, narrow space at the rear,” stated the architect duo, whose preceding projects contain a blackened larch-clad extension in south London.

Slate House by Gundry and Ducker

“Our short was to concentrate on this area, and to form a big, dramatic, light and open kitchen, living and entertaining space that worked all year round as the heart of the house.”

Slate House by Gundry and Ducker

An further strip of land along the side of the home permitted the designers to generate a larger area than the common London property extension, although the consumers were nonetheless keen to retain “a comfortable domestic feeling”.

Slate House by Gundry and Ducker

To attain this, the architects chosen a palette of straightforward but traditional materials that they felt could be utilised in a modern way, like slate tiles and timber tongue-and-groove panelling.

Slate House by Gundry and Ducker

The hexagonal tiles clad the garden-facing facade, flanking a patio that enables residents to dine outdoors.

Slate House by Gundry and Ducker

Inside, the wooden panels cover some of the walls and a sloping section of the ceiling. Some form chevron patterns, although other people create stripes that conceal doors and cupboards.

Slate House by Gundry and Ducker

A “secret entrance” to a larder is also concealed within the lines of the panelling.

Slate House by Gundry and Ducker

A skylight follows the orientation of the kitchen worktops, highlighting a sightline between a picture window and a doorway leading through to the rest of the property.

Slate House by Gundry and Ducker

“A window seat with a view of a tree forms a visual focus to the finish of the kitchen area and provides a pleasant location to sit, while the dining location opens out into the garden via a pair of french doors,” added Gundry and Ducker.

Dark ceramic tiles frame the oven and fridge-freezer, and the cut-crystal light bulbs by London designer Lee Broom kind 1 of three sorts of light fixture introduced.

Slate House by Gundry and Ducker

The space sits two measures reduced than the floor level of the rest of the storey, generating an informal seating perch along the end wall.

Photography is by Hufton + Crow.


Project credits:

Architects: Gundry &amp Ducker
Structural Engineer: Toynbee Associates

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here