Mabire Reich Architects Create an Extension for a Residence in Nantes

0
1146

Residence Extension in Nantes is a venture completed by Mabire Reich Architects in 2015.

The home is positioned in Nantes, France.

House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (5) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (7) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (10) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (11) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (12) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (13) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (14) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (15) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (16) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (17) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (18) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (19) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (20) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (23) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (24) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (25) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (26) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (27) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (28) House Extension in Nantes by Mabire Reich Architects (30)

Property Extension in Nantes by Mabire Reich Architects:

“Extending a home signifies minimizing the exterior area of a plot. The theme of the venture that we developed for the “landscape house” is the restitution of an exterior room.

The web site of the task is positioned in Nantes (France), in an area established on a ridge of the Armorican Massif. The 300m² (984ft²) plot hosts at its bottom a tiny property as a testimony to the previous employee of the community.

We developed a path developed from a play with successive terraces connected by ramps, forming an itinerary which opens successively to a patio, to the landscape of the heart of block’s little urban gardens and the wonderful scenery on the southern shores of the Loire.

The development of this path defines a surface. The volume situated bellow this surface forms the extension of the property, a series of living spaces (residing room, kitchen, workshop) linked by oblique views, place in relation by way of a perform with the ranges, with no any interior door.

The relationship with the landscape is twofold: the property is not only a likely of different hyperlinks with the exterior, but the operate with the materials is the creation of an interior landscape. The graining of the plywood, the motifs drawn by the rain on the metallic construction for the duration of building, the moiré effect of the resin or the repetitive pattern of the cement tiles produce a separate universe, the same way as the clouds draw sudden landscapes inviting to contemplation.”

Pictures by: Guillaume Satre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here