A 3-Generational House in Dällikon, Switzerland

0
1103

The Autumn Property is a private property situated in Dällikon, Switzerland.

Completed in 2015, it was created by Daniele Claudio Taddei Architect.

The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (1) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (2) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (3) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (4) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (5) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (6) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (7) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (8) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (9) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (10) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (11) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (12) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (13) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (14) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (15) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (16) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (17) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (18) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (19) The Autumn House by Daniele Claudio Taddei Architect (20)

The Autumn Home by Daniele Claudio Taddei Architect:

“For three generations, 2 cats and 1 dog residing underneath 1 roof was a bit tight, so the grandparents decided to use a leftover corner from their home to get their own roof, creating a residence connected to the outdated one for themselves and their pets in this neighborhood adjacent the City of Zurich.

The material of the house was clear from the starting, a wood timber building, but it took a although to comprehend what was essential.

This method of minimizing and loosing ballast while maintaining the constructing costs inside a narrow assortment was reflected also in the venture.

Due to the size of the plot, a vertical house was picked. Understanding that with age stairs could become a challenge, huge enough for security and confort but tiny adequate to match in the area, the design and style of the stairs became essential: a fine minimalist metal staircase with stainless steel net for safety was the reply. About the stairs the residence designed: the entry is on the street level, which also doubles as a laundry space, with the guest bath that doubles as a dog shower and property cats have their own accessibility to the cellar for their needs.

On the ground floor, the living area can be totally opened up with foldable glass panels to the backyard in the south. This brings the backyard into the residence, offering a roomy sense of openness regardless of the dimension. For the exact same cause kitchen and dining room has been stored to a minimal.

Strategically placed vertical windows nevertheless allow you see the street and not truly feel isolated.

On the 2nd floor, facing the airy stair room, one particular bathroom and two bedrooms. 1 bedroom has a secret door leading direct to the granddaughters’ space, creating babysitting quite straightforward.

Locating a stability among white clean minimalism and the countryside rustic lead to the option of material and color of the wood floor, and the material and color of the facade, that match the re-made driveway paved with gravel.

The patch of the new garden was stored quite rustic and organic as nicely with stones and gravel, reducing servicing and giving a new residing space to native plants and animals.

The task modernized and cleaned the search of each homes, giving them a distinctive face in this suburban surrounding type the 60’s.”

Images courtesy of Daniele Claudio Taddei Architect

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here