Kurt Krueger Architects Produce an Extension for a Private Residence in Brentwood, California

0
1003

Kearsarge Guest Property is a residential project designed by Kurt Krueger Architects.

It is situated in Brentwood, California, USA.

Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (2) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (3) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (4) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (8) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (10) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (11) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (12) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (13) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (14) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (15) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (16) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (17) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (18) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (19) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (21) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (22) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (23) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (24) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (31) Kearsarge Guest House by Kurt Krueger Architects (33)

Kearsarge Guest Property by Kurt Krueger Architects:

“The Kearsarge Guest House is a new stand-alone guest property on the house of the 1968 M.G. Residence by the Romanian-American mid-century modernist architect Haralamb H. Georgescu.

The guest house replaces an outdated turn-of the century wooden agricultural shed and nearly replicates the footprint of 25’x14’. Simply because of the limitations of the hillside great deal, it was not attainable to locate the guest home in the rear yard, so the aim was to integrate this into the front yard entry method.

In addition, the owners sought after to have a higher flat flip-all around and parking area while not taking away the usable outdoor area at the best of the hill. Our answer was to add in a new retaining wall to hold the earth back along the hillside and cantilever the guest home in excess of the wall, the two producing much more outside area at the top of the hill for the guest residence, but the cantilever produces its very own carport for the owners motorcycles and bikes.

At the entryway we took advantage of the landing and walkway to the guest house by creating a water feature with split-faced basalt. Also to honor the unique architect and generate a generational hyperlink amongst the past and existing, we integrated the sculpture of the Haralamb Georgescu’s son, Christopher to the front entry and assists to distinguish one’s arrival.”

Pictures by: Unlimited Fashion Photography

HomeDSGN has acquired this project from our WeTransfer channel. Architects and interior designers are welcome to submit their operate for publication.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here