CUT Architectures Adds A Second Concrete-framed Extension To A French Home

0
1123

Paris studio Cut Architectures has returned to the house it extended in 2011 to develop a glazed examine featuring a yellow staircase that integrates a desk .

Chaville house extension part II by CUT Architectures

Minimize Architectures founders Benjamin Clarens and Yann Martin added the sixteen-square-metre extension to one side a 1920s property in the Parisian suburb of Chaville.

Following their previous extension to the house, which supplied a music room and a garage, this second addition forms a new entrance, stairwell and review. They named the project House Extension for a Cellist Portion II.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

Like the very first extension, the new structure is squeezed among the walls of the existing house and a neighbouring property.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

“The construction is a concrete volume inserted among the western facade of the current residence and the neighbour’s property, offering an entrance and a desk to the complete property,” explained Clarens and Martin.


Associated story: Lower Architectures adds golden walls to 1960s community centre


Chaville house extension part II by CUT Architectures

The base of the extension is clad in sheets of aluminium mesh and aligned with the facade of the present house, although the glazed upper storey is surrounded by a concrete frame and set back in line with the facade of the neighbouring building.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

“A concrete frame echoes the earlier undertaking and the painted frames of the windows of the present home above the expanded aluminium panels,” added the architects.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

The anodised aluminium panels, which match the garage shutters, conceal the glazed entrance.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

Inside, a floating staircase with vivid yellow treads and a banister leads to a research that overlooks the green roof of the reduce storey.

A steel sheet intersects the lacquered banister to offer a desk set against the glazing.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

“The desk as well as the staircase is conceived as a constant yellow lacquered steel structure suspended over the concrete slab and staircase,” stated the architects.

Chaville house extension part II by CUT Architectures

Photography is by David Foessel.

Chaville house extension part II by CUT ArchitecturesGround floor strategy Chaville house extension part II by CUT ArchitecturesInitial floor strategy Chaville house extension part II by CUT ArchitecturesSection Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here