Act_Romegialli Completes Underground Swimming Pool In The Grounds Of An Italian Home

0
1156

This sunken pavilion featuring a swimming pool and health club is set below the lawn of a home in northern Italy, and is linked to a new conservatory in front of the property by an underground tunnel .

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

Italian studio Act_Romegialli designed the pavilion, referred to as Roccolo’s Swimming Pool, in the grounds of an early 1900s home in Alta Brianza. It also consists of a gym and a tiny kitchen, separated from the pool by slatted timber and textured cement walls.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

The pavilion is submerged below the lawn to lessen its affect on the scenery.


Associated story: Freshwater bathing pond to open in London’s King’s Cross


“The client’s necessity was for a pavilion to be connected to the principal historic home leading to the least visual interference with the surrounding parkland,” explained the style group.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

In addition to the sunken pavilion, the architects also attached a new conservatory to the front of the property, which had been renovated by the customers a decade prior.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

“The stone footings of the conservatory on the south side of the principal home enabled changes in the surrounding backyard level, to give a direct connection among the backyard and the inner space,” said the team.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

The underground passageway that hyperlinks the conservatory and pool runs underneath a new location of landscaping developed during the preceding refurbishment works. The conservatory is connected to the property by a glazed bridge.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

“The prior renovation of the property incorporated landscaping and the addition of a little artificial lake in the south corner of the parkland,” explained the architects.

“On this basis and soon after an accurate topographic survey the following rules had been adopted to create minimum visual influence – area the pavilion volume underground.”

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

Inside, surfaces surrounding and lining the pool are covered in a mosaic of little white tiles. Slatted timber and textured cement walls separate the health club and kitchen from the poolside.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

A sliding glass door that fronts the pavilion can be recessed into a cavity inside of the wall, delivering direct access to an artificial lake set in front of the constructing.

The swimming pool is set at the same level as a kidney-shaped pond, which is covered in lily pads and crossed by a narrow wooden bridge.

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

“The aim was to accomplish a sense of continuity inside the volume inside and outdoors the pool,” mentioned the architects. “In summer time the indoor and outdoor spaces grow to be one particular, a seamless conversation in between each water surfaces.”

The Roccolo Pool by Act_Romegialli

Photography is by Marcello Mariana.


Venture credits:

Design group: Act_romegialli – Gianmatteo Romegialli, Angela Maria Romegialli and Erika Gaggia
Structures CA: Studio Maffia-Rossetti
Steel structures: Studio Moncecchi Associati
Amenities: Studio Bertolini
Landscape: Emanuele Bortolotti – Ag&ampP
Construction: Apag – Carvernago Bg
Furnishings layout: Gf Fioroni
Lighting: Mario Sulis -Trasparenze

The Roccolo Pool by Act_RomegialliSite program The Roccolo Pool by Act_RomegialliStrategy The Roccolo Pool by Act_RomegialliPart one The Roccolo Pool by Act_RomegialliSection two Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here