This lakefront weekend home in Massachusetts by Taylor and Miller Architecture and Design attributes protrusions that gesture towards the sky and water (+ slideshow).

Lake house by Taylor and Miller

Named Lake House, the sculptural two-storey dwelling was designed by Taylor and Miller as an abstract composition of volumes and types.

It encompasses one,650 square feet (153 square metres), and was designed to serve as a country retreat for a Manhattan-based mostly designer and musician.

Lake house by Taylor and Miller

The home is constructed into a sloped site in the Berkshires, a hilly region in western Massachusetts that is dotted with quaint villages. It is surrounded by trees and overlooks a lake.

Lake house by Taylor and Miller

“This residence maintains a dualistic connection with the lake towards which it is nestled,” stated Taylor and Miller.


Relevant story: Polycarbonate Home in Massachusetts attributes translucent plastic walls and wheeled shutters


“When observed from the street, the property is abstract in type, exhibiting no aperture or puncture. As a single steps down the walking path and toward the lake, even so, the residence opens itself up.”

Lake house by Taylor and Miller

A single stacked timber wall serves as the two the retaining wall for the landscape and as the principal enclosure for the property.

The protrusions are manufactured of bonded aluminum.

Lake house by Taylor and Miller

On the exterior, the upper portion of the residence consists of 3, white volumes of varying heights. The largest volume, which is rectilinear, contains a master bedroom.

Lake house by Taylor and Miller

A far more sculptural volume is hollow and is topped with a skylight. It brings normal light to an entry vestibule on the reduced degree.

Lake house by Taylor and Miller

On the decrease level, the architects surrounded windows and other openings with massive, white frames – referred to as “sleeves” – that protrude from the developing envelope.

The sleeves, produced of aluminium, gesture toward the lake.

Lake house by Taylor and Miller

“A series of sleeves act as spatial leaks, breaking by way of the timber and permitting the interior spaces to reach out to the lake in the type of very distinct views,” described the company.

Lake house by Taylor and Miller

The lower degree contains two bedrooms, a residing space, dining area, kitchen, foyer and garage.

The firm aimed to create two distinct “spatial orientations” within the dwelling: a horizontal orientation, emphasised by the sleeves that seem towards the lake, and a vertical orientation, which is defined by sleeves that seem up to the sky.

Lake house by Taylor and Miller

“Every of these varieties of spaces is defined differently in their materiality,” explained the firm.

“In the case of the spaces oriented horizontally, they are characterised by neutral tone and materiality. In the situation of the spaces oriented vertically, they are characterised by their view of the sky by means of a skylight aperture and intense modifications in materials.”

Lake house by Taylor and Miller

The firm utilized sizzling-rolled steel in the kitchen, rusted steel for a stair, and plywood for the skylight.

“Moving via the residence, these vertical spaces give a sort of cinematic ‘hard cut’ that interrupts the modernist notion of steady flowing space as they existing themselves among the horizontal spaces of more neutral character,” explained the firm.

Lake house by Taylor and Miller

Founded in 2002, Taylor and Miller Architecture and Layout is a multidisciplinary studio centered on architecture, lighting layout and fabrication. It is based in New York, with workshop facilities in the Berkshires.

Photography is by Studio Dubuisson.

Lake house by Taylor and MillerGround floor program – click for larger image Lake house by Taylor and Miller1st floor strategy – click for greater image Lake house by Taylor and MillerElevation – click for bigger image


Related story: Aamodt Plumb renovates New England property housed inside a cluster of barns

Aamodt Plumb renovates New England home housed within a cluster of barns

US firm Aamodt Plumb Architects has updated a Massachusetts dwelling made up of previous barns that had been converted into a single-household home in the 1950s (+ slideshow). Much more »

Relevant movie: John Wardle’s Fairhaven Seashore Residence stretches out in the direction of the ocean

Angular zinc-clad volumes fold about a central courtyard and stretch out in the direction of ocean views at this home designed by Australian architect John Wardle on the scenic Great Ocean Street in Victoria. Greater edition + story »

Far more homes in the USA:

Pin it

Dezeen

Previous articleOMA’s Frank Lloyd Wright-inspired Faena Forum Takes Shape In Miami Beach
Next articleUS Job Of The Week: Intermediate Architect At Leong Leong

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here