Rammed Earth And Timber Function Throughout This Australian Home | CONTEMPORIST

Photography by Shannon McGrath

Robson Rak Architects and Interior Designers have lately finished the Layer Home, a residence in Victoria, Australia, created employing rammed earth and timber.

Photography by Shannon McGrath

Local materials and strategies have been used when constructing the house, with the sand component of the rammed earth being locally sourced and created by regional artisans.


Photography by Shannon McGrath

Heading inside the house, you can see the rammed earth walls during, like in the research that is situated off the major entrance hallway. Huge windows supply views of the backyard outside, although on the opposite wall, a black developed-in bookshelf is surrounded by dark wood.


Photography by Shannon McGrath

All around the corner from the study is a bedroom. It also appears out to the garden and a wall of dark cabinetry lines the wall. Shelving above the bed offers a spot to shop favorite books and decorative factors.


Photography by Shannon McGrath

Tucked in behind the bedroom is an ensuite bathroom. A skylight and louver windows offer natural light, and the big round mirror displays the light throughout the room.


Photography by Shannon McGrath

On the other side of the entrance hallway is the principal residing spot that’s residence to the living space, dining space and kitchen.


Photography by Shannon McGrath

The residing room is targeted on a fireplace, although the dark blue sofa is adds a touch of shade to the interior. Black framed aluminium doors and windows fill the open space with loads of normal light.


Photography by Shannon McGrath

Following to one particular of the windows is a developed-in window seat with a wall light, allowing for nighttime reading through.


Photography by Shannon McGrath

Also in the residing location is a big black bookshelf with dark wood, similar to the bookshelf in the research.


Photography by Shannon McGrath

Subsequent to the residing location is the kitchen. A massive green-tiled island adds a pop of colour and helps to connect the landscaping with the interiors. Light wood cabinets run along the wall with open shelves flanking every side of the exhaust fan.


Photography by Shannon McGrath

On the other end of the kitchen cabinets is a tiny constructed-in desk. A huge sliding door opens to reveal a tiny patio area.


Photography by Shannon McGrath

At the other finish of the kitchen is the dining location. A bar area with a sink matches the kitchen cabinets, and the light wood dining set and pale concrete floor assists to preserve the interior vivid.


Photography by Shannon McGrath

Through the sliding doors following to the residing and dining region is a big partially covered outdoor terrace. Wood has been employed for the flooring and the ceiling, even though built-in factors like an outside bbq region and bench seating have been additional.


Photography by Shannon McGrath

Subsequent to the terrace and alongside the back wall of the garage is a developed-in bench, wall hooks and an outside shower.


Photography by Shannon McGrath

The terrace also gives views and accessibility to the landscaped backyard, in which rusted steel as been used as a decorative component.


Photography by Shannon McGrath

Here you can see the two main creating supplies of the home, the rammed earth for the walls, and the timber utilised for the overhanging roof.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here