Soup Architects Adds A Pair Of Art Studios To A Leafy Suffolk Garden

0
1084

London-based mostly Soup Architects has finished a pair of matching artist’s studios between the trees and pond of a garden in Suffolk, England .

Garden Studios by Soup Architects

Featuring corrugated cladding, slanted roofing and quite a few skylights, the Garden Studios provide perform and pastime spaces for a pair of artists who divide their time in between the city and the scenic coastal town of Aldeburgh.

“London is their base, but they frequently invest 3 or 4 days a week at their retreat,” explained architect Jamie Le Gallez. “They wanted a room there for producing artworks that is low-upkeep, so that it pretty much seems to be following itself.”

Garden-Studios-by-SOUP-Architects_dezeen_468_1

Soup Architects positioned the two buildings up coming to one particular yet another – close ample to frame a modest deck in among.

Garden-Studios-by-SOUP-Architects_dezeen_468_2

Each and every 1 is developed to suit the requirements of its occupant. The male consumer typically creates paintings on huge canvasses so he required a big studio with high ceilings, whilst the female client does mainly sculptural function, so she sought a a lot more domestic-scaled room.

Garden-Studios-by-SOUP-Architects_dezeen_468_3

Skylights were designed on the roofs of the two studios to enable as much light as attainable to filter in from over. Windows have been positioned to suit the diverse artistic disciplines, as nicely as to frame views.

Garden Studios by Soup Architects

“There are no south-facing windows, as the light would be as well harsh for artwork,” Le Gallez advised Dezeen.


Relevant story: The Lengthy Studio by Threefold Architects


“The larger studio features a window that offers a see of mature oak and sycamore trees in the backyard, as well as a splayed window that frames sunsets. The other a single lines up a view back towards the ponds, the summerhouse beyond and the trees along the boundary.”

Garden Studios by Soup Architects

The two studios have a ridged cladding manufactured of fibrous cement panels, which conceal a completely insulated timber and steel framework.

Garden Studios by Soup Architects

“The corrugated panels relate the studios contextually to the a lot of agricultural outbuildings in the area and create a modern vernacular language,” said Le Gallez.

“They are also extremely lower servicing – so the buildings can be washed down, and there is by no means any need to paint them or strip them back.”

Garden Studios by Soup Architects

Within, the studios are lined with chipboard, which has been painted white. Electrical radiators and LED lighting have each been installed, but Soup Architects never think they will be necessary quite frequently.

“For the duration of a check out at the end of January amongst 10am and 4pm, the heating system was not required and the inner temperature was extremely comfortable,” stated Le Gallez.

Garden Studios by Soup Architects

The roofs integrate rainwater collection, which can be diverted either to the close by pond or to a water storage tank.

Photography is by Peter Cook.


Project specifics:

Architects: Soup Architects
Structural engineer: G C Robertson and Associates
Developing contractor: Robert Norman Construction

Garden Studios by Soup ArchitectsInternet site program Garden Studios by Soup ArchitectsFloor prepare Garden Studios by Soup ArchitectsRoof strategy Garden Studios by Soup ArchitectsSection Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here