A stainless-steel slide curls down through the interior of this elevated playhouse, which is topped by a crow’s nest offering views in excess of New York’s Hudson River Valley .

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

The Garrison Treehouse was developed by Manhattan studio Sharon Davis Style for the grounds of a farmstead in Garrison, a hamlet on the east bank of the Hudson River in upstate New York.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

Whilst the “treehouse” is affixed to the ground by 4 metal poles rather than to a tree, the architects gave it the title for its elevated positioned amongst a thicket of trees.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

The two ranges of the timber-clad playhouse attribute a giant hammock as properly as a writing desk, and are linked by a curving slide, trapdoors and ladders.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

“A custom stainless-steel slide arcs between the roof deck and major room, forming an elegant sculptural object beneath which guests loosen up in a lounging net,” stated the architects.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

The treehouse has a steel construction that was fabricated off-site and lifted into area by a crane.


Connected story: Treehouse Solling raised over an artificial lake on stilts


It is clad in planks of reclaimed white cedar and partially lined in sheets of polycarbonate, but is open to the sky.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

A climbing internet hangs from the underside of the stilted framework, delivering a safety net for the trapdoor entrance above.

A 2nd piece of rope netting is strung across a void in the first floor, creating a giant hammock that is positioned to consider in views of the Hudson River Valley.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

A wall-mounted ladder prospects up via a 2nd trapdoor to the crow’s nest over, which hosts a mahogany writing desk.

Downstairs, a little balcony that juts from one side of the structure is directed in the direction of the family members home.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

Gaps among the supporting struts of a banister that runs all around the balcony allow kids to exit and descend down to the ground, via a pair of structural columns that perform as fireman’s poles.

Garrison Treehouse by Sharon Davis Design

Photography is by Elizabeth Felicella.

Garrison Treehouse by Sharon Davis DesignDiagram Garrison Treehouse by Sharon Davis DesignFloor plan Garrison Treehouse by Sharon Davis DesignArea Dezeen

Previous articleCurved Walls Confuse Perception Of Space Inside Yoga Studio By Clouds Architecture Office
Next articleGeorge Wheeler Inverts Oil-pastel Sketches For Meanwhile In Rio Music Video

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here