Plans Unveiled For Visitor Centre With Rooftop Viewing Terrace At New Apple Campus

0
1304

Pictures have emerged revealing previously unreported programs for a visitor centre, like a rooftop observation deck and a shop, at the Foster + Partners-developed Apple Campus two in California.

Apple campus visitor centre

Boasting glass walls and a carbon-fibre roof, the visitor centre is proposed for a internet site alongside the large ring-shaped workplace developing on Tantau Avenue, Cupertino, according to Silicon Valley Organization Journal.


Related story: How Steve Jobs hired Norman Foster: “Hi Norman. I need some support”


Foster + Partners was granted planning permission for the Apple Campus 2 in 2013. A visitor centre was included as element of the preparing application, but types are only believed to have been submitted for it in April.

Apple campus visitor centre

Programs present a cafe, Apple Store and visitor reception situated inside of the single-storey construction, although stairs and elevators lead up to a rooftop deck approximately 23 feet (seven metres) above the ground.

The added creating will “give visitors of Apple Campus two the possibility to see the principal constructing from the rooftop observation deck,” according to the submitted documentation.


Related stories: see more about the Apple Campus 2


Now beneath development, the Apple Campus 2 will provide a second headquarters for the personal computer business, with area for up to 13,000 workers. Its ring-shaped volume will create a massive private park for personnel.

Apple campus visitor centreArea

Late Apple CEO Steve Jobs commissioned the building before his death in 2011. Its style is meant to adjust the behaviour of personnel in the workplace.

The project is due to be completed later on this year, even though it is unclear whether or not it will make its deadline. There have been many troubles in the course of its development, which includes an estimated \$two million cost overrun and the reported sacking of Swedish contractor Skanska.

All photos are courtesy of Silicon Valley Business Journal.

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here