Mountain Hideaway Hidden Inside A Concrete Boulder In The Alps

0
1035

Swiss studio Bureau A has concealed a wooden cabin inside an artificial rock and transported it to a remote site in the Swiss Alps.

Antoine by Bureau A

Bureau A, a studio led by architects Leopold Banchini and Daniel Zamarbide, developed the mountain shelter to spend tribute to the central character in the novel Derborence by Swiss writer Charles-Ferdinand Ramuz.


Connected story: Concrete bunker in the Netherlands transformed into a tiny trip house


Antoine by Bureau A

In the story, a shepherd named Antoine becomes trapped amongst rocks soon after a landslide, and survives there for seven weeks ahead of obtaining his way house. The structure is named Antoine right after him.

Antoine by Bureau A

“The mountains have the power to call for feelings of fascination and fear at the same time,” mentioned the architects. “Switzerland has a robust tradition of observing the Alps, living with them, hiding inside them.”

Antoine by Bureau A

The shelter comprises a simple wooden cabin, encased within a concrete shell with the type of a massive rock. The interior is only revealed by a pair of little windows and a recessed doorway.

Antoine by Bureau A

Inside, the knotty timber has been left exposed on walls, floors and ceilings. Flaps fold down from the walls to produce seating, a table and a bed, so that one particular person can remain comfortably inside.

Antoine by Bureau A

“Antoine creates an Alpine shelter, a precarious ‘Existenzminimum’ somewhat subversive in its use exactly where one particular can freely enter and hide,” said the architects, whose previous projects consist of a pavilion created from recycled windows and a efficiency space on a tricycle.

Antoine by Bureau A

“It consists of the quite standard architectural elements – fireplace, bed, table, stool, window – but demands to the visitor some threat taking, as the rock hangs literally on the rock fall field,” they added.

Antoine by Bureau A

The project was commissioned to host artist residencies for a programme run by the Verbier 3d Foundation. It was constructed by hand in a mountain village and transported to the web site of the back of a lorry.

Photography is by Dylan Perrenoud.

Antoine by Bureau AFloor strategy – Antoine by Bureau ASection 1 Antoine by Bureau ASection two
Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here