Kengo Kuma Designs Tokyo Hospital Wrapped Around A Garden

0
1520

Information: Japanese firm Kengo Kuma + Associates has unveiled plans to change an ageing Tokyo health-related centre with a louvre-clad hospital built around a landscaped backyard.

The new Seijo Kinoshita Hospital will consider the location of a extended-standing healthcare facility in Setagaya, south-west Tokyo. Set for completion in early 2017, the 2,400-square-metre facility will characteristic an upgraded maternity ward.

Seijo Kinoshita Hospital by Kengo Kuma

After consulting with each medical doctors and sufferers, Kengo Kuma’s firm developed a style intended to encourage employees and site visitors to interact with nature whenever possible.


Associated story: Kengo Kuma’s Aix en Provence Conservatory of Music boasts pleated aluminium walls


The constructing will be organised close to various green spaces and terraces. Proposal images show waiting rooms fronted by floor-to-ceiling glazing, enabling them to open out to a central courtyard featuring numerous trees.

Seijo Kinoshita Hospital by Kengo Kuma

The architects also strategy to clad the exterior with timber louvres arranged as triangles. These are expected to supply shade, but also to handle sight lines towards the a lot more scenic areas of the surrounding landscape.

Communal places and individual patient rooms will be naturally lit wherever achievable.

Seijo Kinoshita Hospital by Kengo Kuma

Kengo Kuma and Associates has offices in Tokyo and Paris. The company recently completed the interior of a Camper store in Milan and is at present working on the new outpost of the V&ampA museum in Dundee, Scotland.

It has no major healthcare buildings in its portfolio, but previously finished a pharmacy and clinic in Kanagawa Prefecture.

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here