Graal Architecture Adds Trio Of Corrugated Metal Cabins To A Kindergarten In France

0
1511

These 3 corrugated zinc and galvanised steel cabins by Graal Architecture provide a stilted reading through room and sports hall for a nursery college in western Paris .

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

The Parisian studio added the structures to the Alliés de Chavannes nursery school in Mantes-la-Ville, a western suburb of Paris, to offer further capability.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

Two of the three structures are raised over the ground on steel legs and supply library and sports amenities for the nursery. The third provides an additional classroom and a playground shelter lined with sheets of shiny corrugated metal.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

The windows of the elevated cabins search into the branches of surrounding trees to help students imagine the school as a treehouse, like the stilted writer’s cabin Nozomi Nakabayashi designed in Dorset woodland.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

“The new volumes are organised to guarantee fluidity and a programmatic organisation in harmony with the present working of the college, logically inserted in between the trees and offering views of the surrounding vegetation,” said the architects.


Relevant story: Playhouse on stilts by Sharon Davis features a slide, a climbing frame and a lookout level


“Elevated on steel stilts and with facade openings giving each room a variety of orientations, the extensions let pupils to think about that their school is a treehouse!”

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

The shiny and matte metal cladding and mono-pitched roofs differentiates the extensions from the authentic L-shaped constructing, which is covered in white plasterwork and has a pitched tile roof.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

“Distinguished by two varieties of metal cladding – galvanised steel and anthracite zinc – the new volumes provide a visible distinction in between the authentic developing and its extension,” mentioned the crew.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

Two of the metal-clad cabins are fixed to one particular side of the current construction, while the shelter is connected to the side dealing with the playground.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture
Collectively, they supply an additional 310 square metres of floor area for the present 500-square-metre constructing.

Allies de Chavannes nursery school by Graal Architecture

Inside, classrooms and hallways feature white walls and perforated ceilings, and blue and white flooring. The rooms are furnished with yellow cabinetry and colourful sports activities apparatus.

Photography is by David Foessel.


Venture credits:

Architecture: Graal Architecture
Client : Ville de Mantes-la-Ville
Mechanical and electrical engineer: LBE ingénierie
Structural engineer: C&ampE ingénierie

Allies de Chavannes nursery school by Graal ArchitectureInternet site program Allies de Chavannes nursery school by Graal ArchitectureGround floor strategy Allies-de-Chavannes-nursery-school_Graal-Architecture_dezeen_4Cross part Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here