Chestnuts House In France Features A Courtyard Room And A Private Art Gallery

0
1068

French studio Marchi Architectes has completed an asymmetric gabled home featuring a area that functions as a courtyard and a generous corridor that doubles as an art gallery .

Chestnuts House by Marchi

Situated in Auvergne, a mountainous region in central France, Chestnuts Home is a residence for a pair of art collectors. Their brief was for a single-storey residence that fits comfortably with its setting, and also contains a private courtyard.

Chestnuts House by Marchi

Marchi Architects responded by developing a straightforward low-rise structure in which rooms wrap about a recessed terrace, which is exposed to the aspects thanks to a large rectangular opening in the roof.

Chestnuts House by Marchi

The building’s asymmetric profile, as effectively as its grey-rendered facade, assist it match the scale and look of neighbouring houses – including a 19th-century home and a variety of newer structures.

Chestnuts House by Marchi

“The new residence is set in purchase to preserve the volumetric balance among the current buildings on the west side of the courtyard,” explained architects Adélaïde and Nicola Marchi, whose preceding task incorporate a sunken house extension in Normandy.

Chestnuts House by Marchi

“The pitched metallic roof is asymmetrically developed in purchase to dialogue with the courtyard on the west and to recall a demolished developing on the east side.”

Chestnuts House by Marchi

The major entrance is found on the northern side of the home. It leads by means of to the central corridor where residents show a segment of framed drawings, huge painted canvasses and a choice of sculptures.

Chestnuts House by Marchi

“The customers adjust the artworks each week,” unveiled the architects.

Chestnuts House by Marchi

At the finish, the corridor opens out to become a massive residing and dining room with a kitchen over to one side. Glazed walls enable this space to open out to the backyard, and also develop a see right by means of the home.

Chestnuts House by Marchi

The wall between the courtyard and corridor is also glazed, enabling lots of light to filter by way of the creating. There are also quite a few skylights puncturing the roof.

Chestnuts House by Marchi

A steel trellis wraps the building’s south- and west-facing elevations, framing the two the courtyard and the living space.


Connected story: Apollo Architects produces spaces for artwork and automobiles in raw concrete Grigio property


“The lightweight steel structure permits vegetation to climb, so that in the long term plants will cover the property,” stated the architects.

Chestnuts House by Marchi

Other rooms inside the home contain 3 bedrooms, each and every with their own en-suite bathrooms, as nicely as a residence cinema and a small study.

Chestnuts House by Marchi

Chestnuts House is the newest is a robust of recently finished homes with asymmetric profiles. Other folks include a brick property in the Dutch village of Riel and a suburban tile-clad home in Belgium.

Photography is by Fernando Guerra.


Project credits:

Architect: Marchi Architects
Venture crew: Marcello Orlandini, Marta Guedan, Kristin Lazarova
Consultants: Augusto Alves Sarl, François Gros Ingenierie, Jean-Luc Valety Sarl, Frederique Biosset, Palluet Freres

Chestnuts House by MarchiFloor plan Chestnuts House by MarchiSegment Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here