Bureau A Installs Pink Marble Urinal At Zurich Car Park

0
1476

Zurich citizens can now relieve themselves at a pink marble public pissoir, set up at an open-air automobile park by local architecture firm Bureau A .

Fountain 2017 by Bureau A

Composed of pink Portuguese marble imported from Lisbon, the Fountain 2017 piece is a single of three installations curated by Silvio Converso, Michele D’Ariano Simionato and Caterina Steiner as part of the Typical Ground artwork task.

Fountain 2017 by Bureau A

“In the kind of a noble fountain, a classical figure of occidental culture, Lisbon sends a solid salute to rich Zurich,” said a statement from Bureau A, which not too long ago installed a miniature cardboard city at a Geneva childrenswear shop.

Fountain 2017 by Bureau A

Occupying several parking spaces of Zurich’s Pfingstweid car park, the urinal is composed of 4 huge marble panels that rest on a wooden frame.

Fountain 2017 by Bureau A

The liquid from emptied bladders is channelled along the base onto a pothole filled with gravel and little plants.

Fountain 2017 by Bureau A

A neon light sticks out from the prime right corner to serve as clear signage for evening time guests.


Connected story: Dezeen’s top 10: toilets


The auto park itself is located on the stays of an ancient typical, and the urinal was prompted by discussions close to the area’s historic function as a shared space.

Fountain 2017 by Bureau A

“Public room wants to stay public, open and support debate and creative proposals of any variety, whether they are social, political or cultural,” explained the studio.

Fountain 2017 by Bureau A

“A contribution in which folks can meet, be revolted to no matter what, perform, drink, sleep, adore. Something should be achievable within a public area.”

Fountain 2017 by Bureau A

The Common Ground installations are hosted as component of the auto park’s ongoing Artwork Container project, which launched in June 2015 to commission and encourage modern art in an independent and non-industrial exhibition area.

Fountain 2017 by Bureau A

Dutch designers Aandeboom lately proposed a rethink of the urinal with a tree-mounted design and style for Roskilde Festival, and Copenhagen studio UiWE advised the Pollee urinal for girls, which was also trialled at the occasion.

Fountain 2017 by Bureau AStrategies Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here