Waterfront Villa Responds To Its Location By Exploring The Underground

0
1238

Waterfront Villa Responds To Its Spot By Exploring The Underground

Villa New Water is a modern residence positioned in Naaldwijk, the Netherlands. It was designed by Waterstudio.NL, an architectural company with the main focus on building solutions for troubles raised by urbanization and climate modify. Their steady arranging for modify allowed them to also discover flexible remedies for the challenge presented by this distinct project.

Villa New Water by Waterstudio.NL connection to water and gardenSee in gallery

The place in this situation imposed a series of strict laws which limited the volume over the ground that the architects could include in their task. These restrictions have been imposed in order to preserve the rural character of the internet site and to sustain cohesiveness at that area.

Villa New Water by Waterstudio.NL closed off endView in gallery

The solution found that allowed the architects to both stick to the laws and offer their clientele the desired attributes was to create a floor underground. Nevertheless, this raised a series of new issues, the most essential one particular getting to discover a way to let light into all the spaces.

Villa New Water by Waterstudio.NL entranceSee in gallery

Villa New Water by Waterstudio.NL glass and wood facade

The minimalistic architecture of the villa describes it as a basic white frame outlining massive glass surfaces and timber inserts. Whilst the glass has the role of connecting the residence to its surroundings, letting the light in and revealing the views, the wood is there to add warmth to the concept.

Villa New Water by Waterstudio.NL kitchen islandSee in gallery

The frame closes off the house on the two ends but the idea of transparency is maintained during, currently being reflected in the open layout and the interior design as a total. This style approach was chosen in buy to establish stability and to create an optimum knowledge related to the surroundings.

Villa New Water by Waterstudio.NL kitchen at the centerSee in gallery

The surroundings, as a end result, interact with the interior. Each the backyard and the water are component of the house’s design, contributing to its total character and elegance.

Villa New Water by Waterstudio.NL kitchen designView in gallery

The kitchen is positioned at the center of the villa. This space is connected to the dining area and living spot. However, because there are nearly no doors in the residence, there is an open layout and handful of and subtle partitions. These control to visually divide the locations providing them each their personal character and fashion even though nevertheless letting be a natural part of the complete.

Villa New Water by Waterstudio.NL dining area partitionSee in gallery

The primary social location is a large and sophisticated space, featuring comfy seating, warm and earthy colors and a spectacular chandelier. A fireplace developed into a partition wall enhances the comfortable ambiance.

Villa New Water by Waterstudio.NL living room seatingView in gallery

Villa New Water by Waterstudio.NL living room chandelierView in gallery

The living location, dining room and the kitchen are all located on the ground floor while the bathroom with each other with the much more private spaces can be located underground. After once more, spaciousness and openness define this floor.

Villa New Water by Waterstudio.NL bathroom spaciousnessView in gallery

Villa New Water by Waterstudio.NL bathroom tub at center

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here