Tucked away at the bottom of a Brooklyn backyard, this small cedar-clad pavilion was designed as a retreat for a pair of writers.

Writing Hut by Architensions

Brooklyn-based company Architensions has produced a minimal room with very carefully positioned views and a lot of all-natural light, developed to decrease likely distractions.

Writing Hut by Architensions

The 50-square-foot (four.6 square metres) interior of the structure is produced completely of pine plywood, furnished with a folding desk, a chair, and a constructed-in sofa.

Writing Hut by Architensions

An angled skylight brings sunshine within, and a little window at the desk level delivers views out to the enclosed backyard.


Relevant story: Light glows via the cedar facade of Writer’s Shed by Weston Surman &amp Deane


A total-height glass door marks the entrance to the studio, major in from a 50-square-foot (four.6 square metres) concrete and wood terrace.

Writing Hut by Architensions

The rough, dark-painted exterior is meant to disappear at evening but stand out against the garden’s foliage in the course of the day.

Writing Hut by Architensions

“The colour palette comes from a certain aesthetic the design and style was striving to achieve and also from the fact that the black would contrast really effectively the trees in every single season,” Architensions founder Alessandro Orsini told Dezeen. “The yellow leaves for the duration of the fall and the vibrant green in the spring/summer season, and the snow in the winter.”

Writing Hut by Architensions

The studio has no artificial cooling but does have electrical energy for straightforward lighting.

In a hectic city like New York, quiet spaces and isolation are more and more rare, which impacts creativity, according to the architects.

Writing Hut by Architensions

“New York City is turning into increasingly demanding in terms of the time we have in our hands and we have to find our own escapes in the city,” Orsini mentioned. “Isolation or escape is an knowledge that requires area and time, no matter whether for an extended or compressed duration.”

Writing Hut by Architensions

“This little-scale constructing is a excellent illustration of how an individual can use a little space to work that is spatially separated from their domestic surroundings,” he additional.

Modest structures like micro homes and backyard studios are turning into more and more common close to the planet. Examples include moveable tiny homes in Poland that can by moved on rail lines and a micro home on stilts in Germany.

Writing Hut by ArchitensionsProgram – click for bigger picture Writing Hut by ArchitensionsRoof prepare – click for greater image Writing Hut by ArchitensionsLengthy section – click for greater image Writing Hut by ArchitensionsCross part 1 – click for more substantial image Writing Hut by ArchitensionsCross part two – click for larger image


Connected story: Black Box writing studio by ANX captures iconic Los Angeles views

Black Box writing studio by ANX captures iconic Los Angeles views

A small writing studio created by Aaron Neubert Architects on a hill in Los Angeles frames views of the Griffith Observatory and other landmarks by means of a room-sized picture window (+ slideshow). A lot more »

Relevant film: Scott &amp Scott Architects create their personal timber-lined studio in Vancouver

Canadian architects David and Susan Scott created a timber-lined studio for themselves in a converted butcher and grocery shop in Vancouver. Greater version + story »

Far more backyard studios:

Pin it

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here