Suppose Design Office’s House In Hibaru Stretches Down To The Edge Of A Reservoir

0
2141

This house by Suppose Design and style Office slopes down beyond the boundary wall of a reservoir in Fukuoka, south-west Japan, to enable residents to be as close as possible to the water .

House in Hibaru by Suppose Design Office

The Japanese architects – who also just completed a see-by means of property with sunken walls – wanted their clients to feel as close to nature as they do to the city, so created a residence that sits equidistant amongst the reservoir and the road.

House in Hibaru by Suppose Design Office

“We would like to make a location that enables you to see the scenery of the waterside, relaxing with the multiple experiences in our life,” said Suppose Style Workplace.


Related story: Hiroshima Hut by Suppose Design Office is a see-through home with sunken rooms


“The internet site makes us really feel the richness and comfortableness of nature,” added the group. “Trees and flowers are grown effectively, and numerous creatures peek out from the shore.”

House in Hibaru by Suppose Design Office

Named House in Hibaru, the split-level residence occupies a 112-square-metre footprint. Rooms inside step down gradually more than three levels, finishing up at a family members living area with a wide view of the water.

House in Hibaru by Suppose Design Office

The complete house is sheltered beneath a pitched roof that is twice as big on a single side as it is on the other, to account for the split-level arrangement inside. Its angle also follows the slope of the landscape.

House in Hibaru by Suppose Design Office

External walls are concrete, but are largely concealed beneath the roof’s overhang. A ribbon of glazing wraps around 3 elevations, offering a panoramic view.

House in Hibaru by Suppose Design Office

“The space on the vacant land is defined by the roof, and not by the walls,” stated the studio. “The roof tends to make various areas, and individuals feel the distinction in between closing and opening, depending on exactly where they are.”

House in Hibaru by Suppose Design Office

The entrance is situated on the side rather than the front of the property. Inside, the first tier of flooring houses the storage spaces and the bathroom facilities.

A bedroom and children’s room occupy the subsequent level down, whilst the lowest level includes the living and dining area, with a modest kitchen and enclosed terrace on one side.

House in Hibaru by Suppose Design Office

“After you have entered the property, the first factor you see is a semi-closed hall, but if you take a handful of actions further you can catch a glimpse of the stunning lake framed by the roof,” stated the group.

“With moving downstairs, the scenery and the atmosphere change. You really feel like you are in a quiet space such as a little lodge on a field, or a calm location like at a bench along the shore.”

House in Hibaru by Suppose Design Office

The concrete slabs that make up the building’s main structure are left exposed inside, but are softened by the addition of wooden flooring, joinery and partitions. The underside of the roof is also covered in wooden panels.

House-in-Hibaru-by-Suppose-Design-Office_dezeen_468_0

Supporting columns throughout the residence have been finished in black so that they stand out, and the frames surrounding the two glass walls that flank the terrace have been provided the exact same treatment.

Photography is by Toshiyuki Yano.

House-in-Hibaru-by-Suppose-Design-Office_dezeen_1Floor strategy House-in-Hibaru-by-Suppose-Design-Office_dezeen_2Section
Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here