Suppose Design Office Creates Spotlit “stage” For Chef At Tokyo Sushi Restaurant

0
1178

Suppose Style Office has employed dim lighting and minimal furnishings to create a theatrical dining space for an intimate sushi restaurant in Tokyo .

Yoshii by Suppose Design Office

A single space measuring less than forty square metres offers the dining space at Sushi Yoshii, an eatery in Tokyo’s Minato ward.

Suppose Style Office developed the area with room for just eight diners, who sit around a long wooden planning bench topped by nothing at all but a chunky wooden chopping block and a presentation box.

Yoshii by Suppose Design Office

The space is dimly lit by a sparse selection of spotlights. Mainly directed in direction of the chef, they give the act of sushi rolling a performative top quality.


Related story: Suppose Layout Office’s Tokyo studio mixes concrete, steel and reclaimed wood


“People recall a plain wood counter to their thoughts when they imagine a Sushi restaurant,” mentioned the studio. “Instead of just creating a counter for a sushi restaurant, we deemed the nature of a sushi restaurant in this undertaking.”

Yoshii by Suppose Design Office

“At the minute a sushi chef hand rolls sushi over a stage of a beautiful chopping board in a dim and silent space, the spot becomes a sushi restaurant,” it explained. “The action can make the stage apparent, and the sushi becomes an artwork of foods designed in a minimum time.”

Minimalist artworks adorn white walls framed by thick wooden columns, and a small spot-lit sculpture sits at one particular finish of the table.

Yoshii by Suppose Design Office

The pared-back visual appeal of the room is based on the Japanese philosophy of wabi-sabi, which finds attractiveness in imperfection and transience. When applied to architecture, this benefits in the stripping away of inessential products to location emphasis on irregular textures and characteristics.

“Arts and art of food has an equal value here. And the previous timber counter and the scale of the space make an atmosphere of wabi-sabi,” said Suppose Design and style Workplace. “Men and women can really feel instinctively the excitement of consuming.”

Yoshii by Suppose Design Office

“When folks sit at the lengthy table and the meals as art is supplied by the chef, individuals begin to contact the area a sushi restaurant. By thinking about the origin of sushi restaurant, we are ready to get a new type of sushi restaurant.”

At a Japanese cultural club in Paris, architect Fumihiko Sano also produced use of dim lighting and textured timber to generate an atmospheric reception region. The club offers a decorative and ceremonial present wrapping named service called origata, which is carried out around a long wooden table like that of the sushi restaurant.

Yoshii by Suppose Design Office

Suppose Design and style Workplace also not too long ago finished the fit-out of its own Tokyo atelier, which characteristics exposed concrete and recycled timber – a pairing that is popular with the studio.

Photography is by Toshiyuki Yano.

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here