Studio Aa has converted a former boiler residence in south Amsterdam to create a new headquarters for a family-run investment firm .

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Briefed with making a flexible environment that displays the character of the company, the architects utilized the industrial nature of the building to inform the style.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

“Sensible answers, reuse and craftsmanship run like a typical thread via the layout,” stated Studio Aa. “Our starting up level was to use minimal sources in buy to produce a contemporary, flexible, wholesome and sustainable setting that fits in with the character of this loved ones organization.”

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Previously a boiler home, the constructing now spans three floors with spacious meeting rooms in the basement and an open workspace, living room and kitchen on the ground degree.


Connected story: Historic Shanghai “gangsters’ warehouse” transformed into an office by Naturalbuild


A wooden staircase framed in black steel prospects up to the 1st floor which consists of a more secluded meeting room.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Custom-created steel frames define places during every of the ranges and contrast with oak and cast-iron flooring.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Walls that seem to be raw concrete are really plastered with polyvinyl chloride (PVC) plastic – a approach a lot more commonly used when applying tiling to walls and floors.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Large conference tables topped with wood, marble, glass and steel are located on every of the three floors.

For the majority of the other furnishings, hacked pieces from Swedish furniture giant Ikea have provided an economical solution for the tight spending budget.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Self-watering plant cabinets by Amsterdam brand Pikaplant act as room dividers and bring colour to the massive open-plan workspace.

Dark-coloured beams that have been portion of the unique design and style stay in area – incorporating to the industrial aesthetic.

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa

Skylights that run along the centre of a peaked roof let light to flood the upper floors, although sculptural pendants illuminate the basement level.

Industrial factory conversions are a common selection for workspaces, including the Amsterdam offices of smartphone manufacturer Fairphone and a former warehouse club in Tokyo.

Photography is by Milad Pallesh.


Task credits:

Architects: Studio Aa &amp Petra van Roon
Style Group: Ard Hoksbergen, Petra van Roon, Joost Olsthoorn
Consumer: Nedvest Capital
Contractor: Dimitri Bouw

Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa Basement degree strategy Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa Ground floor strategy Headquarters Nedvest Capital by Studio Aa First floor prepare Dezeen

Previous articleAndreas Engesvik’s Hand-drawn Grids Inform Textile Patterns For Georg Jensen Damask
Next articleParitzki & Liani Recreate Marc Chagall Painting In Perforated Aluminium For Tel Aviv School Facade

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here