Slide House By Y+M Design Office Comprises Four Layers Of Square Concrete Frames

0
1618

Square concrete frames in different sizes create 4 layers of rooms for this residence at the foot of Japan’s Mount Rokkō by Y+M Design Office .

Slide House by Y+M Design Office

Named Slide Home, the household home was conceived by the Kobe-based mostly architecture studio as a “four-layered brise soleil” where every area is a separate volume that partially shades the 1 behind.

Slide House by Y+M Design Office

Collectively, these rooms form four distinct layers that extend from the front to the rear of the internet site, established by the level of light and privacy necessary. Terraces are at the front, although residing rooms and bedrooms are in the middle and bathrooms are set behind.

Slide House by Y+M Design Office

“We had to ensure that the client family has privacy and that they can appreciate nature at the very same time,” mentioned the architect crew, which also recently finished a best-hefty ballet school in Tokushima.


Related story: Y+M Layout Workplace envelops 7 blocks underneath one roof with Rain Shelter Property


“The four-layered brise soleil can shade from strong sunshine in summertime and late afternoon sun, and can consider in indirect sunshine, which is reflected by the light shelf to carry brightness into rooms inside.”

Slide House by Y+M Design Office

The home is located to the south of the Mount Rokkō mountain range, facing out in direction of the Seto Inland Sea – not far from one more modern home, Rokko Residence by Tato Architects.

Slide House by Y+M Design Office

It is three storeys large but due to the fact of the steeply sloping site the ground floor functions solely as a parking garage. Residing spaces are all positioned on the two upper storeys, with some defined by a number of measures up or down.

Slide House by Y+M Design Office

Of the 4 layers of rooms, the very first is produced up of six terraces – 3 on each degree. These provide shade for the glazed facades behind, which front a residing area, dining area and traditional tatami room on the very first floor, and three bedrooms on the second floor.

Slide House by Y+M Design Office

They also let the resident household to take advantage of the region’s normally warm climate by extending their living spaces outdoors.

Slide House by Y+M Design Office

“We made a space the place the sea and the mountain directly connect every other,” mentioned Y+M. “The brise soleil provides not only framed beautiful scenery into each space but also shades functions from the other lines of sight.”

Slide House by Y+M Design Office

Sliding walls are integrated in numerous areas, supplying flexible partitions in between spaces and allowing areas of glazing to be shielded. “So the client loved ones can enjoy various adjustments of environment in accordance with season, time and so on,” added the crew.

Slide House by Y+M Design Office

The house includes approximately 200 square metres of floor room. A steel frame was used to provide assistance to the complicated structure, but is fully concealed by the reinforced concrete walls and floors.

Slide House by Y+M Design Office

Heating is integrated into the wooden flooring whilst walls and ceilings are painted a pale shade of grey. A black spiral staircase connects the three storeys, and wooden ladders lead up to lofts above the two children’s rooms.

Slide House by Y+M Design Office

Y+M Layout Workplace is led by architects Hidemasa Yoshimoto and Masahiro Miyake. Past projects by the company include a house with a staircase for its facade and a residence manufactured up of 7 house-shaped blocks.

Photography is by Yohei Sasakura/Sasa No Kurasha.

Slide House by Y+M Design OfficeConcept diagram Slide House by Y+M Design OfficeWebsite program Slide House by Y+M Design OfficeFloor programs Slide House by Y+M Design OfficeCross section Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here