A drystone wall frames the glazed pavilions that make up this household summer time home, which is perched on a hilltop on the southern tip of Melbourne’s Mornington Peninsula .

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

Whitehall Road Residence was created for a family members by nearby studio B.E. Architecture and is positioned on the crest of a hill outside a small town called Flinders, just south of Melbourne.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

A rugged stone wall dug into the ridge of the hill types a wind break for the exposed website, although a grove of old gum trees supplies extra shade for a pool and terrace located at the foot of the wall.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

Planks of cypress wood frame the glazed pavilions that peek from over the prime of the stone walls, suggesting that the home has been built inside of the grounds of a ruined creating.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

Created from pieces of stone sourced from a nearby quarry, this wall is described by the architects as the “overriding gesture of the creating”.


Connected story: Stacked Melbourne apartments made by B.E. Architecture to really feel like separate houses


“The stone wall was one particular of the very first decisions for the design and style of the residence,” the team told Dezeen.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

Every of the pavilions was conceived as an personal unit, unlinked to other components of the home. The intention is that this supplies residents with privacy, but also prevents the home from feeling empty when not fully occupied.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

The glazed boxes sprawl out horizontally behind the tall stone wall, with just a few upper floor places containing bedrooms visible above the parapet.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

“The spread of the home assures no one particular is on prime of one another even when it is full and zoned so that it didn’t feel empty when there were just a couple men and women there,” explained the architects.

“The property was made to adapt perform between a long lasting residence and a short-term vacation property, and at times it has been both.”

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture

Pergolas covered by fine cane screens shade area amongst the individual blocks from the sun. The glass walls that surround the ground-floor rooms retract to open the spaces to these outdoor patios, or to a poolside deck overlooking the countryside.

Whitehall Road Residence by B.E. Architecture Web site strategy Whitehall Road Residence by B.E. Architecture Floor plans

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here