Swiss architects Omar Trinca and Guillaume Vallotton have additional a concrete extension to a 19th-century villa in Geneva, creating a lot more space for the kindergarten that now occupies it (+ slideshow).

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

Le Gazouillis kindergarten is located on the edge of the Swiss city’s Geisendorf Park. It occupies a villa built in 1877, which was converted for its present use in 1941.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

Lausanne-baed Omar Trinca and Guillaume Vallotton collaborated on the renovation of the present villa, which provides services for babies up to two many years outdated, and developed the extension to accommodate young children from the ages of 3 to 6.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

The two-storey addition adjoins the villa on its western side and extends along the adjacent street.


Associated story: Pierre-Alain Dupraz homes Swiss kindergarten inside of quartet of concrete blocks


At the front, its facade directs guests in direction of a central entrance and a public plaza, even though the rear segment borders a private garden.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

The extension’s kind responds to the topography of the internet site and the place of existing trees, as well as the villa.

“The main goal of the task was to produce a shape able to improve the villa through a balanced volumetric romantic relationship with out considerable hierarchy among the two,” Trinca told Dezeen.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

The extension is set back slightly from the villa’s frontage. A single-storey area between the buildings homes a new entrance that connects the plaza with the park behind.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

The smooth surfaces of the monolithic concrete form offer a contemporary counterpoint to the villa’s rendered exterior. But recessed windows with basic frames also reference the existing developing.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

“The uniform concrete monolith seeks a kind of unity with the stone villa, as nicely as a dialogue among the inside and the outside,” Trinca additional.

“It is making an attempt to unify the villa and the extension, and the interior and the exterior, in a coherent continuity. The stone for the villa yesterday, the concrete for the extension nowadays.”

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

The rear portion of the building stretches out into the park. It accommodates a massive multipurpose space on the ground floor, with a corner window hunting out onto the green surroundings.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

Smooth concrete surfaces characteristic during the interior, reinforcing the building’s robust, monolithic exterior. Windows are framed with timber, while walls and ceilings are painted white to brighten the rooms.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca

Exposed concrete was also utilized to generate a cross-shaped kindergarten in the Swiss town of Pringins, even though a nursery not too long ago completed in Japan is developed close to a courtyard backyard.

Photography is by Thomas Jantscher.

Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar TrincaWeb site prepare – click for greater picture Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar TrincaGround floor plan – click for larger image Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca1st floor program – click for more substantial image Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar Trinca2nd floor prepare – click for larger image Le Gazouillis Day Nursery in Geneva by Omar TrincaPart – click for larger image


Connected story: Faceted concrete corridor welcomes children to Taller Básico de Arquitectura’s nursery

Faceted concrete corridor welcomes children&ltbr /&gt to Taller Básico de Arquitectura's nursery

Connected film: DPS Kindergarten College by Khosla Associates

Indian architect Sandeep Khosla explains the relevance of outdoor studying at DPS Kindergarten School in Bangalore, India. More substantial model + story »

Much more nurseries:

Pin it

Dezeen

Previous articleLukstudio Repeats Gift-box Motif Throughout Shanghai Macaron Shop
Next articleCoffee Table In Glass And Stainless Steel For More Elegance In The Room

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here