Katerina Valsamaki Architects Layout a Residence with a View of the Sea in Ammoudi, Greece

0
1431

Home in Zakynthos is a personal property found in Ammoudi, Greece.

The two,960-square-foot property was designed by Katerina Valsamaki Architects in 2015.

House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (1) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (2) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (3) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (4) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (5) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (6) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (7) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (8) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (9) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (10) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (11) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (12) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (13) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (14) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (15) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (16) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (17) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (18)

Residence in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects:

“Ammoudi House In Zakynthos: The home is located in the northeast corner of the Island of Zakynthos, in the summer season village Ammoudi that indicates sandy seashore and it is named right after the small seashore in front of the website. The property is developed for a 3 member family and their guests as a trip property, but the design and style is versatile ample to serve as a permanent residence in the long term.

The area has practically nothing vernacular but mostly summertime dwelling sand hotels constructed amongst the stunning organic landscape by the sea. The two.5 acres plot has an irregular shape and a smooth slope. The plot faces a municipal low targeted traffic street to the west, whilst it opens up to the sea to the east. The plot is densely planted, especially at its boundaries, with trees and vines creating a privategarden.

The design is centered on integrating the constructing into the surrounding landscape of minimal vegetation, vineyards and olive trees, while guaranteeing that all important locations of the house have a view of the sea. This parameter, dictated a largely linear arrangement, the place the residing spaces are created in the center and the sleeping places are located on both side of the central area. The position, orientation and the height of the developing make it almost invisible from the street, although it opens up fully to the sea.

The property is composed of 3 reduced volume sections following the gentle all-natural slope of the internet site and its height gradually increases from the street into the plot. This composition reduces the impact of the building volume on the organic and the developed environment, since the prolonged composition of the residence is never perceived at when.

The lowest part close to the road is integrated with the southwest pergola that defines the entrance and it also connects all the sections with each other.A catwalk parallel to the southwest façade extends by means of a semi covered courtyard into the entrance of the house. The courtyard acts as component of the garden and it is directly available from the office/guestroom.

The primary-central volume, which accommodates the residing-communal areas,opens out by way of the big glazed screens to the sea and the stepped backyard on the east and to the courtyard and the olive backyard on the west. The internal spaces are visually extended with the building of the pergolas. The transparency of the parallel glazed surfaces, which occupy the whole height of the room, strengthens the visual penetrability and eliminates the boundaries amongst the interior and the exterior. The occupants are completely in get in touch with with nature and the adjustments of the all-natural light during the day and the year. All inner residing areas can be converted into a large outside covered area when the sliding glass panels are opened. The spatial continuity is further reinforced by the uniform layering of the floor tiles from the within to the outdoors.

The visual extension of the interior spaces is repeated by the stepped volumes of the sleeping areas.

Indoor and outside, shaded or open spaces constitute 3 unities in relation to the functions of the house, to the expression of the degree of privacy and orientation.”

House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (19) House in Zakynthos by Katerina Valsamaki Architects (20)

Photos by: Konstantinos Thomopoulos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here