Japanese House Extension By Container Design Is Arranged Around A Covered Courtyard

0
1770

This addition to a home in Kudamatsu, Japan, attributes an oversized pitched roof and a covered courtyard surrounded by arched openings .

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The two-storey creating is positioned close to the client’s existing family property and was made by architect Takanobu Kishimoto of Kobe-based Container Layout to give extra residing spaces – like a kitchen, dining area, sitting room, standard tatami space and a research.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The main entrance opens onto a double-height area described by the architect as an indoor courtyard, with a floor covered in pebbles and paving slabs that form paths across its surface.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The buildings sit on a plot separated from a busy road by a wall with an opening and no gate, so the architect was asked to create a structure that encourages the kids to perform in the region in between the two buildings and away from the street.


Relevant story: Trellis canopy shades courtyard of Pergola house by Apollo Architects


“Their principal hope is that they can pass among their family home and their children can run all around within and outside the home,” explained the architect.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

A yard between the buildings is planted with trees and shrubs that produce a clear route from the end of the new construction to the side of the existing constructing.  A window and porch in the addition are arranged facing the primary residence to create a visual connection in between the two.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The opposite side of the new building presents a reliable white facade to the street, partially blocking the see of the principal property.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

“The family house is witnessed from the prefectural road, for that reason the new home was created near that road,” mentioned the architect. “As a result, I considered that the home will be produced like a gate and fence in the site.”

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The relationship amongst the two elements of the home is emphasised by the elongated sloping roof of the addition, which echoes the tiled pitched roof of the property behind it. An opening in the roof produces an enclosed terrace on the road-side of the constructing.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

Protrusions that angle in opposite instructions to the major roof structure develop extra space for rooms on the upper floor.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The long elevation dealing with the car parking location in front of the major house is interrupted by two arched doorways a standard sized 1 covered by a curving canopy, and a smaller a single for young children.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The more substantial entrance opens onto the covered courtyard. A staircase positioned diagonally across this wood-lined space ascends to the upper floor, in which two spare rooms, a examine and a terrace are located.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

The room is surrounded by wooden walls punctuated by arched openings that lead to other rooms, or frame windows that fill the area with all-natural light. It is covered by a gently arched ceiling.

Courtyard in Kudamatsu by Container Design

This room and a examine on the mezzanine degree at the best of the stairs both feature exposed wooden walls. The rest of the interior walls are painted white to develop neutral spaces that make the most of the available light.

Courtyard in Kudamatsu by Container DesignWeb site prepare Courtyard in Kudamatsu by Container DesignFloor programs Courtyard in Kudamatsu by Container DesignArea Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here