Glass And Steel Office By Issei Suma Inserted Into Century-old Japanese Cow Barn

0
1549

Behind the crumbling exterior of a 100-yr-previous cowshed in Japan’s Tokushima Prefecture, architect Issei Suma has inserted a glass and steel workplace for a computing firm .

Koya by Issei Suma

Tokyo-primarily based Suma created the 40-square-metre construction to house a satellite office for an IT firm also based in the capital. Located on the other side of the nation in a rural village, it offers staff an escape from the pressures of city lifestyle.

Koya by Issei Suma

“Despite the fact that the office is situated in the rural district the place the unspoilt landscape is still maintained, the office is entirely equipped with the exact same digital infrastructure as the principal workplace in Tokyo, leaving no tension to the workers,” stated the architect.

Koya by Issei Suma

Named Koya, the office sits within the grounds of a farmhouse that has been abandoned given that 2010.

Koya by Issei Suma

Rather than demolishing any of the site’s ageing buildings, Suma chose to insert the office into the previous cow shed – an approach also used for a personal art gallery on an previous English farm.

Koya by Issei Suma

The fragility of the century-old framework created it not possible to place any additional strain on it, so a new self-supporting and watertight structure was merely extra within.

Koya by Issei Suma

Steel I-beams type the structural framework. Each these and the unique wooden beams are visible, offering a clear distinction between previous and new.

Koya by Issei Suma

“Whilst the workplace is built within the cowshed, the superbly aged structure is left untouched,” stated Suma. “The steel structure sits detached from the cowshed, but in the situation of main disaster it functions as a keystone, preventing the a hundred-yr-old structure from collapsing.”

Koya by Issei Suma

A workspace and a meeting room were developed inside of the shed. The two rooms feature insulated glass walls and ceilings, allowing occupants to see the old construction behind.


Related story: NAAD lines a century-old Japanese home with exposed plywood


Flooring in the two rooms is produced up of huge concrete panels, with a heating technique concealed beneath. There is also a stainless-steel desk included in the larger of the two rooms, which functions as the workspace.

Koya by Issei Suma

“Roof leaks do not bother us any longer, and heat and air conditioning generate a relaxed function surroundings,” extra Suma.

The architect established his studio in 2011. Ahead of that, he worked for distinct studios in New York, with projects which includes a property layout for Ai Weiwei’s Ordos a hundred venture.

Koya by Issei Suma

Photography is by Yasuyuki Deguchi.

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here