Every Occupant Has Their Own Domain In South Korean Home By Engineforce Architects

0
1070

A trio of overlapping buildings all pointed in diverse instructions make up this property in South Korea, created by Engineforce Architects to accommodate a household of 3 .

Yangpeong-Passive-house_Engineforce-Architects_dezeen_sq

Located east of Seoul in Yangpyeong Province, the property provides a suburban home for a loved ones who had previously resided in a large-rise block.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

The quick was for a minimal-maintenance building with generous indoor and outside spaces.

Seongnam-primarily based Engineforce Architects responded by building a building made up of 3 blocks – 1 for each occupant.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

“The family members presented us with what they desired in this home from the starting quite obviously,” explained architects Yun Tae-kwon and Jun bo-kyung.


Connected story: House in Sang-an by Studio GAON created to suit a couple with three dogs


Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

“They wanted to have independent space for each and every of them, and there need to be a studio room for the husband, who has been doing work as a designer.”

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

Named Yangpyeong Passive Home, the building comprises a pair of two-storey blocks and one single-storey volume. Due to the slope of the website, these all sit at slightly different levels and have been oriented in varying directions.

This creates a series of spaces around the house’s perimeter, including little patios and huge terraces.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

“Every of the masses was positioned with different angles to stick to the slope of website,” stated the architects.

“That was to think about the orientation and view for all of them, consequently they have a range of outdoors yard and a different kind of distant view.”

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

The single-storey block, which has a flat roof, sits at the northern end of the site. It accommodates the design and style studio as effectively as an workplace, a modest bathroom and a private courtyard.

Yangpeong-Passive-house_Engineforce-Architects_dezeen_468_18

Beside it, the 1st of the two-storey structures contains the house’s main living and dining spaces, as effectively as a single bedroom that occupies the stage exactly where the two blocks overlap.

A mono-pitched roof tops this element of the building.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

The final block – the tallest of the 3 – attributes a gabled roof profile. It includes the master bedroom suite on its upper degree, and a house cinema and fitness space on the ground floor.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

“With the numerous angles of wall, the organic light through the windows produces a various type of texture for each space,” said the architects.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

Engineforce Architects followed Passivhaus ideas for energy efficiency, which require natural sources of heating and ventilation for climate control as well as a properly-insulated and airtight constructing.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

The principal framework was built from concrete, which is left exposed in some spots inside the house but rendered white on the exterior.

Storage locations are created into the walls all through, and the floors of each and every space are covered in dark grey tiles.

Yangpeong Passive house by Engineforce Architects

The building’s perimeter is outlined by a concrete wall that was formed against wooden planks to give it a rough texture.

Yangpeong Passive house by Engineforce ArchitectsWeb site program Yangpeong-Passive-house_Engineforce-Architects_dezeen_2Ground floor plan Yangpeong Passive house by Engineforce Architects1st floor program Yangpeong Passive house by Engineforce ArchitectsSegment a single Yangpeong Passive house by Engineforce ArchitectsPart two Yangpeong Passive house by Engineforce ArchitectsElevation Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here