Cam Thanh Community House In Vietnam Features Thatched Roofing And Secluded Courtyards

0
1660

This Vietnam community centre by architecture studio 1+two&gt3 characteristics bamboo roofs thatched with coconut leaves, which pitch inwards to direct rainwater towards a series of planted courtyards .

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

The Hanoi-based practice built the neighborhood centre in Cam Thanh, an region to the south-east of Hoi An – an outdated trading port on the South China Sea.

Hoi An has a UNESCO-protected city centre and a picturesque coastline, producing it a popular tourist destination. But the far more rural area of Cam Thanh comprises a series of small villages set between mangrove and coconut forests and crisscrossing waterways, and is regularly impacted by heat waves and typhoons.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

“Despite getting such fantastic prospective, due to naturally diverse ecology and local handicraft organizations, Cam Thanh stays a poor region with reduced residing standards,” said the architects.


Connected story: Bamboo-framed canopy shades Bangladesh neighborhood centre by Schilder Scholte


“The lack of connection in between Cam Thanh and the outdated quarter – the centre attracting both domestic and foreign visitors – has created it tough to market tourism and foster the nearby economic system.”

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

Cam Thanh Community House was designed to provide a hub for the nearby neighbourhood, but it is hoped that in potential it will also serve as an info centre for visitors enticed away from the historic previous town and into the countryside.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

The centre comprises a cluster of buildings separated by flexible partitions, enabling the area to be adapted for various kinds of meetings, exhibitions and events.

It also supplies more permanent companies for the neighborhood, like a library and a cafeteria.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

Wooden columns and a network of bamboo canes supports sloping coconut-thatched roofs, which pitch towards the centre of the web site to divert rainwater into harvesting pools. This recycled water is used to irrigate the centre’s gardens, as well as for toilet flushing.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

The courtyards help to ventilate the complex – a feature influenced by the region’s standard courtyard houses.

“The open courts resemble the Hoi An’s ancient quarter houses, employing convection ventilation,” explained the architects.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

The walls are manufactured from a double layer of adobe brick – a sort of brick that is sun-dried rather than heated in a kiln – creating an insulating air cushion all around the building.

These robust walls are also developed to aid the developing withstand the force of the region’s winds.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

Lush green gardens planted with rows of areca trees – a species of palm identified in tropical places – surround the centre. There is also a playground, a vegetable plot, and a sports activities field.

Cam Thanh Community House by Hoang thuc Hao

Vines hang across an expanse of netting strung amongst the trees to shelter the outdoor regions, even though coconut leaf roofs and large-level windows are intended to provide more relief from the sun.

Photography is by Hoang Thuc Hao and Vu Xuan Son.


Venture credits:

Architecture: 1+2&gt3
Architects in charge: Hoang Thuc Hao, Pham Duc Trung, Nguyen Thi Minh Thuy, Le Dinh Hung, Vu Xuan Son

Cam Thanh Community House by Hoang thuc HaoFloor prepare Cam Thanh Community House by Hoang thuc HaoDiagram
Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here