Vo Trong Nghia’s Babylon Hotel Building Features Hanging Gardens On Its Facades

0
5916

Plants climb all more than vertical concrete louvres surrounding the facades of this holiday resort on the Vietnamese coastline developed by Vo Trong Nghia Architects .

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

The Naman Retreat is located following to a primary road connecting the city of Da Nang with the historic town of Hoi An – a popular tourist destination on the Vietnam East Sea coast. Alongside accommodation, the resort provides site visitors with amenities for beach sports activities, yoga and the just lately completed spa by MIA Layout Studio.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

Vo Trong Nghia Architects was asked to style a multi-storey hotel building as portion of the initial phase of the resort’s development, which also includes the completion of bungalows and beachfront villas.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

The firm is acknowledged for its innovative use of vegetation in its projects, which consist of a kindergarten with gardens covering its knot-shaped roof and a home comprising 5 concrete boxes with trees developing on best.

At the Naman Retreat, the aim was to provide extended-stay guests with a relaxing atmosphere centred all around green landscaping and a connection with nature, which is enhanced by the climbing plants that cover the hotel’s facades. This prompted it to be named the Babylon, in reference to history’s most famous hanging gardens.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

“To achieve a excellent ambiance that permits the guests a optimum body and thoughts purification and relaxation, the resort was made by a harmonious combine of greenery, all-natural stone and bamboo,” said the architects.


Relevant stories: see more architecture from Vo Trong Nghia Architects


The constructing consists of 32 rooms more than 3 floors and has an L-shaped prepare that extends along two sides of a swimming pool, with a staircase, storage and support regions positioned at its corner.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

A display of concrete louvres wraps close to the total exterior and supports different species of trees and vines. The plant-covered facades shelter the internal spaces from the sun. They gives privacy, even though permitting breezes to movement by means of.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

The use of concrete all through the building’s interior retains the texture and raw surface colour of the formwork, complementing the natural aspects.

“The green layer provides a visual barrier that generates the separation from the street to improve the privacy of the resort,” the architects explained. “The finishing material retaining its organic physical appearance of its base achieves effeminacy and harmony with the surrounding nature.”

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

Inner walls lining the poolside are punctuated by openings, framing balconies overlooking this central space. Each and every balcony characteristics a small sitting area with a planted bed positioned along its outer edge.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

Corridors that extend close to the periphery of the creating on every single level are lined with minimal-level planting, and sunlight filtering through the external vegetation casts dappled patterns across the floor.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

A large opening framed by greenery at the corner of the structure marks the building’s entrance and continues directly by means of to the poolside region. Vegetation is prevalent in every single location of the resort and views from the different interior spaces are directed in direction of the planted surfaces.

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects

“When guests approach the Babylon, they could really feel like diving into a tropical nature by way of the green facade and corridor,” the architects mentioned. “Even from the bathroom, it is achievable to capture plants by means of their balcony.”

Photography is by Hiroyuki Oki.


Project credits:

Architects: Vo Trong Nghia Architects
Principal architect: Vo Trong Nghia
Design team: Nguyen Viet Hung
Masterplan of Naman Retreat Resort: Vo Trong Nghia Architects
Contractor: Thanh Quan JSC
Consumer: Thanh Do Investment Development and Construction JSC

Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia ArchitectsLocation plan Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia ArchitectsInternet site masterplan  Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects Ground floor plan Naman Retreat the Babylon by Vo Trong Nghia Architects Part Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here