Sandstone-clad House In Wales Designed By Hall + Bednarczyk To Resemble Local Barns

0
2559

Hall + Bednarczyk Architects paired rugged sandstone with modern details to create this rural house in Wales, which is developed to resemble regional agricultural barns .

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The Welsh studio, led by architects Martin Hall and Kelly Bednarczyk, developed the residence to replace a “drab” 1960s bungalow on a website in Monmouthshire, sitting on the Welsh side of the scenic Wye Valley.

Rather than referencing the region’s houses, the architects chose to rather base the design on farm buildings – similar to another just lately completed residence in the Welsh countryside.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

“The design adopts the simple, confident massing evident in the region’s agricultural structures, in which the two standard stone barns and the spare steel-framed contemporary structures now utilised by farmers have a tendency to possess a visual clarity and generosity of scale absent from most rural dwellings,” they explained.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

Named The Nook, the two-storey constructing features walls of sandstone, which was sourced from a quarry 3 miles away.


Associated story: Stephenson Studio completes a Mondrian-inspired residence for a remote internet site on the Welsh coast


The stone was hand dressed – that means it was worked to produce smooth surfaces – and the architects assume moss and lichen to expand above it in time.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The house’s steel-framed structure is also noticeable on the facade, alongside areas of timber panelling. These are accompanied by a basic rectilinear chimney and a tiled roof.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

“Regional components are employed to assist produce a creating that is intended to have a comfortable affinity with its setting,” explained Hall and Bednarczyk. “The detailing explores a quantity of vernacular aspects and construction techniques via a contemporary lens.”

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The secluded spot manufactured it feasible to develop big windows, enabling residents to carry a lot of natural light into the building, as nicely as to open rooms out to the landscape.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The ground floor functions a relatively open layout – a kitchen and dining room is on one side, a living area is positioned at the far finish, and a children’s playroom is slotted in among.

Sliding glass doors lead out to terraces from both the dining space and the living spot.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The use of the steel framework also created it achievable to create a void over the dining spot, turning it into a double-height space. Bookshelves and storage places are constructed into the walls here, as is a tiny seating area described by the architects as a settle.

“A developed-in settle and Welsh dresser make the kitchen and dining space flexible and accommodating,” said the architects.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

Upstairs, there are four bedrooms – a master suite, an en-suite bedroom and two additional rooms that share a bathroom.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

Wooden flooring runs all through the residence. Most spaces feature white walls, but other shades have been launched at crucial moments – the wall housing the chimney is painted dark grey and the seating nook is coloured purple.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects

The venture also incorporate the development of a small outhouse, producing garden storage and sheltered vehicle parking. This is located at the entrance to the website.

Photography is by Simon Maxwell.

The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk ArchitectsWeb site prepare The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk ArchitectsGround floor strategy The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk ArchitectsInitial floor program The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects Segment one particular The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects Segment two The Nook, Monmouthshire by Hall + Bednarczyk Architects Segment 3 Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here