ReMIX Studio Renovates Beijing Hutong House Into Office With Metal Mezzanine

0
2091

Beijing architecture firm reMIX Studio has transformed a traditional house in the city’s Dashilar area into its own office area, pairing glass and steel with the authentic wooden framework .

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

The developing is situated in a single of Beijing’s ancient hutong neighbourhoods, many of which have been demolished to make way for new higher-rise developments.

With the property in a state of disrepair, the studio demolished false ceilings to produce room, and removed plaster from brick walls to develop “interesting textures that were well worth exhibiting”. The conventional pitched wooden roof was also restored.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

“We made the decision to embrace the irregularities and the blunders of the unique construction, taking part in with a dialogue amongst the roughness of the steel and concrete and the smoothness of the white walls and furnishings, the warmth of the wooden structure and exposed bricks, and the bare simplicity of the frameless glass,” said reMIX.

The 240-square-metre space originally housed a series of little rooms on the ground floor, which reMIX demolished and rearranged.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

The south portion of the developing now attributes a glass-enclosed pair of meeting rooms, even though the north houses storage, a kitchen, a bathroom and a workshop.


Related story: ReMIX Studio outlines hutong home renovation plans with UV installation


“The decrease volumes were as well fragmented to let any versatile use and the constructing was quick of ventilation and all-natural light,” explained reMIX.

The ground floor of the creating is now employed as a co-doing work and exhibition area. Workplace employees can occupy desks on a new mezzanine degree, with a metal grid floor that enables light to filter down. Newly put in glazed windows also bring further all-natural light into the space.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

A steel staircase gives workers access to the mezzanine, and the materials is echoed in a wall of shelving constructed from metal panels.

“The new spatial layout makes it possible for a considerably richer interaction amongst the different practical places, generating new visual connections among distinct levels and across the volumes,” the studio mentioned.

The renovation, finished in time for this year’s Beijing Design and style Week, is element of a series of tasks reMIX has been working on in the city’s Dashilar region – positioned just south of the central Forbidden City and Tiananmen Square.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

For Beijing Design Week 2014, the studio installed a framework of UV string in a derelict hutong residence to outline its renovation programs, whilst the year before it designed a hutong installation directing visitors to a pop-up restaurant.

Although several of Beijing’s ancient neighbourhoods have been destroyed, several architectural firms are redeveloping the remaining locations for new residential or commercial utilizes.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studio

Other individuals contain Arch Studio, who transformed a disused building into a tea house with curving glass walls and bamboo-filled courtyards, and MAD, who has extra reflective bubble-shaped additions to present hutongs.

For Beijing Layout Week 2012, studio Instant Hutong created lenticular printed panels to raise awareness of the continual risk of demolition faced by these ancient neighbourhoods.

Cha'er Hutong 3 by reMIX studioFloor ideas Cha'er Hutong 3 by reMIX studioSection

Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here