Red Wood Corridor Forms Entrance To Concrete Home In Brazil By Studio Guilherme Torres

0
1913

An entranceway lined with planks of red-brown wood punctures the concrete facade of this family members property arranged close to a courtyard in Brazil .

AN House by Studio GT

São Paulo studio Studio Guilherme Torres created AN Residence for a couple with three teenage daughters in Maringá, a city in the southern Brazilian state of Paraná.


Relevant story: MAPA’s XAN Property in Brazil combines raw concrete with slatted timber


AN House by Studio GT

The concrete and timber developing is organized across three blocks that form a U-shape around a decked courtyard with a pool. Social regions including a residence theatre are set at ground level, whilst four bedrooms occupy the upper storey.

AN House by Studio GT

Access to the creating is acquired through a wood-lined porch and corridor that presents itself as a wooden box set into the board-marked concrete of the street-dealing with facade.

AN House by Studio GT

“The lobby was organised in a large wooden box, like a theatre stage,” explained the architect.

AN House by Studio GT

This corridor – lined in native cumaru wood – prospects right into a marble-lined residing room with chunky leather sofas decorated with buttons that generate a quilted result.

AN House by Studio GT

This region types one branch of the U-shaped residing spot. Two more sections offer area for the home theatre, a kitchen and a guest suite, all arranged about the edge of a wide sundeck and swimming pool. Gaps in the stone boundary walls are plugged with tropical plants.

AN House by Studio GT

A 2nd storey over the kitchen contains a modest lounge and three bedrooms with en-suite bathrooms and a more substantial master bedroom suite, which all face out over the courtyard.

AN House by Studio GT

Even though the ground floor volumes are produced from exposed concrete, this level is created in contrasting white-rendered brickwork. A connecting hallway is clad in cumaru wood and a lengthy skylight runs overhead.

AN House by Studio GT

The street-facing facade is entirely enclosed, providing privacy for the bedrooms, while the courtyard-dealing with facet is fronted by a narrow balcony.

AN House by Studio GT

This balcony rests on the flat roofs of the two single-storey wings. Wooden shutters positioned in front of the bedroom windows create a brise soleil that shades the interior from the heat of the sun’s rays.

AN House by Studio GT

“Due to sizzling climate most of the 12 months, building favours massive open spans, cross-flow and in some places the use of wooden brise soleils,” said the architect.

AN House by Studio GT

Photography is by MCA Estúdio/Denilson Machado.

AN House by Studio GTGround floor strategy AN House by Studio GT1st floor strategy AN House by Studio GTArea a single AN House by Studio GTArea two Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here