Philippe Baumann’s Courtyard House Is Shielded Behind A Metal Mesh Cage

0
1736

A grid of hinged metal shutters form a privacy display across the windows of this terraced property in New York that architect Philippe Baumann made for himself and his partner .

Courtyard House by Philippe Baumann

The residence is found in the Gowanus neighbourhood of Brooklyn and was developed by the Baumann Architecture founder as a conversion and extension of an existing 1950s garage.


Associated story: Red Rock Residence by Anmahian Winton Architects sits on a forested New York hillside


Courtyard House by Philippe Baumann

The architect added a second floor, courtyard and basement to the original cinder block framework, which was stabilised by adding a new steel framework.

Courtyard House by Philippe Baumann

A galvanised mesh display continues the developing line of the neighbouring structures and types a protected smoking porch among the pavement and the house’s wooden frontage.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

This gap in front of the recessed facade also accommodates a balcony available from a corridor on the 1st floor.

Courtyard House by Philippe Baumann

Windows integrated into the facade on both ground and very first floor amounts can be concealed behind the folding shutters, which are covered in a a lot more dense perforated mesh than the rest of the surface.

Courtyard House by Philippe BaumannPhotograph by Bruce Buck

The use of mesh and exposed galvanised metal references the site’s proximity to industrial landmarks, such as a concrete production plant and an elevated train track.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

Two doors set behind the metal framework provide entry to a prolonged and narrow unbroken space that consists of the house’s kitchen, living and dining places.

Courtyard House by Philippe Baumann

The ground floor prepare is interrupted by a central courtyard, flanked on the two sides by sliding glass doors that allow views of the sky and a fringe of plants sprouting from a rooftop backyard.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

A little patch of grass set into the concrete paving was additional as a “reference to the American dream” – an ironic counterpoint to the home’s urban setting. A corridor that runs along one particular edge of the courtyard connects the principal house with a separate single-storey lounge area.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

To the proper of the primary entrance is a kitchen accommodated behind brilliant yellow painted walls, even though directly ahead is a staircase with open treads that prospects to bedrooms on the initial floor.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

A raised walkway on best of the ground floor corridor prospects from the landing to a vegetable plot on the roof of the lounge at the opposite side of the open room.

Courtyard House by Philippe Baumann

A even more staircase ascends from the first floor to a garden full of indigenous plants that seems out towards the Upper Bay and the railway line.

Courtyard House by Philippe Baumann Photograph by Bruce Buck

Supplies throughout the interior are applied in their raw state to improve their inherent character and keep the constant industrial aesthetic.

Courtyard House by Philippe Baumann

The structural steel beams that punctuate the floor plates are left exposed, as are the concrete floors and cinder block walls in 1 of the bedrooms. A mesh panel flanking the staircase recalls the transparent facade cladding.

Courtyard House by Philippe Baumann

Skylights introduce all-natural light into the bathroom and circulation regions, with the glass treads of the staircases guaranteeing it is able to permeate as far as the basement.

Courtyard House by Philippe Baumann

Photography is by Michael Moran, unless otherwise stated.

Courtyard House by Philippe BaumannAxonometric diagram Courtyard House by Philippe BaumannGround floor prepare Dezeen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here